Εύκολες συμβουλές για πιο υγιεινή διατροφή

Εύκολες συμβουλές για πιο υγιεινή διατροφή

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή του χωρίς να θυσιάσει την απόλαυση

Εύκολες συμβουλές για πιο υγιεινή διατροφή
«Ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουμε την καλή υγεία μας είναι να τρώμε ότι δεν θέλουμε, να πίνουμε ότι δεν μας αρέσει και ν κάνουμε πράγματα τα οποία δεν θα κάναμε ποτέ εθελοντικά». Αυτός ο αφορισμός του Μαρκ Τουέιν δείχνει τον φόβο των περισσότερων ανθρώπων πως η υγιεινή διατροφή σημαίνει άνοστα φαγητά που απαιτούν ώρες προετοιμασίας και αποχή από κάθε «κακή» συνήθεια. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», ο οποιοσδήποτε μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή του χωρίς να θυσιάσει την απόλαυση. 


1. Καταναλώστε ένα καλό πρωινό

Είναι γνωστό πως το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γέρματα της ημέρας. Οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας, καθώς αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού με συνέπεια να αποφύγετε να τσιμπολογήσετε μέχρι το μεσημέρι. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μερικά φρούτα, μια ομελέτα με σκόρδο και λαχανικά, όπως σπανάκι και ελληνικό γιαούρτι, είναι μια καλύτερη επιλογή από τα δημητριακά, κυρίως αυτά του εμπορίου που περιέχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων. 
Κλείσιμο


2. Ξανασκεφτείτε τα ποτά

Αποφύγετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά με ζάχαρη. Μπορείτε να πιείτε ανθρακούχο νερό με λεμόνι ή λάιμ, ή ζεστό τσάι με κανέλα. 

3. Καταναλώστε περισσότερες γλυκοπατάτες

Πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνη Α, αποτελούν μια ιδανική επιλογή είτε για κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό.  

4. Δώστε νοστιμιά στα πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά που μπορεί να καταναλώσει κάποιος. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και άνοστο. Μερικές σκελίδες σκόρδου με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη, ή σπανάκι μαγειρεμένο με γάλα καρύδας μπορούν να απογειώσουν γευστικά κάποια πράσινα λαχανικά.  

5. Μαγειρέψτε όσο περισσότερη ώρα μπορείτε

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βρίσκεστε διαρκώς πάνω από την κουζίνα. Μπορείτε να βάλτε ένα κοτόπουλο στου φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία από το πρωί και να επιταχύνεται τη διαδικασία μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. 

6. Αλκοόλ ναι, αλλά με (αρκετό) μέτρο

Υπάρχουν ενδείξεις πως η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κρασί συμβάλει στην καλή υγεία. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνουμε αλκοόλ κάθε βράδυ. Οι υπατικές βλάβες από την κατανάλωση αλκοόλ είναι από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στην Ε.Ε. Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα ίσως είναι περισσότερο από αρκετό. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης