Έρευνα: Το «τεμπέλικο» life style μπορεί να μας βλάψει όσο το κάπνισμα

Έρευνα: Το «τεμπέλικο» life style μπορεί να μας βλάψει όσο το κάπνισμα

Πώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής που παραπέμπει στη «γενιά του καναπέ» έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και στα συστήματα υγείας των χωρών

Έρευνα: Το «τεμπέλικο» life style μπορεί να μας βλάψει όσο το κάπνισμα
Το τεμπέλικο life style μπορεί να βλάψει τον οργανισμό όσο το κάπνισμα, προειδοποιούν Βρετανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph».

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που παραπέμπει στη «γενιά του καναπέ», δηλαδή, στην τάση των ανθρώπων κυρίως στον δυτικό κόσμο να παραμένουν παθητικοί σχεδόν καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στον οργανισμό τους αλλά και στα συστήματα υγείας των χωρών.

Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα που διενήργησαν Βρετανοί επιστήμονες για λογαριασμό της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο. Η τεμπελιά μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο όσο και το κάπνισμα, το οποίο, τουλάχιστον στην Βρετανία, ευθύνεται για έναν στους έξι θανάτους.

Σήμερα, στη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον, οι πολίτες είναι κατά 20% λιγότερο ενεργητικοί απ΄ ό,τι ήταν τη δεκαετία του ' 60, επισημαίνουν οι ειδικοί και τονίζουν πως, εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, τότε το ποσοστό αυτό θα σκαρφαλώσει στο 35% έως το 2030.

Οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν επίσης πως, τουλάχιστον τα δύο τρίτα του βρετανικού πληθυσμού δεν ασκούνται όσο θα έπρεπε και προειδοποιούν κι άλλες χώρες της Ευρώπης που εμφανίζουν ανάλογα ανησυχητικά ποσοστά. 

Ένας στους τρεις πολίτες στη Γερμανία και την Γαλλία δεν αθλείται αρκετά, αναφέρεται στην σχετική έρευνα. 

Για τους Βρετανούς αξιωματούχους, αν οι «τεμπέληδες» πολίτες δεν αφυπνίσουν το σώμα τους, τότε το κράτος πρόνοιας της χώρας θα καταρρεύσουν οικονομικά υπό το βάρος των ασθενειών που θα εκδηλώσουν και θα σχετίζονται με την παχυσαρκία, το αλκοόλ και το κάπνισμα. 

Τέλος, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα γενιά, η οποία περνά αρκετό χρόνο στο Ιντερνέτ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης