Ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι;

Ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι;

Κι όμως, πρόκειται για πράγματα που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα!

Ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι;
Aποκαλυπτική έρευνα έρευνα της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για της δημόσια υγεία NSF International έδειξε ότι τα πιο επιβαρυμένα από τα μικρόβια πράγματα στο σπίτι είναι:

1. Το σφουγγαράκι της κουζίνας 

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης, το 70% της επιφάνειας ενός σφουγγαριού «κατοικείται» κανονικότατα από βακτήρια. Πώς να το καθαρίσετε: Κάθε δυο-τρεις μέρες μπορείτε να το βάζετε νωπό για δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Αντικαταστήστε το κάθε 20 μέρες.

Κλείσιμο
2. Ο νεροχύτης 

O νεροχύτης περιέχει περισσότερα από 190.000 μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό –τη στιγμή που στο πάτωμα ενός σπιτιού υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 400 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό! Η έρευνα έδειξε ότι ο νεροχύτης είναι 100.000 φορές πιο βρώμικος από το νιπτήρα του μπάνιου, και αυτό επειδή εκεί καθαρίζουμε φρούτα και λαχανικά.

Πώς να τον καθαρίζετε: Απολυμαίνετε όλες τις επιφάνειες του νεροχύτη μια-δυο φορές την εβδομάδα με ένα αντισηπτικό καθαριστικό. Μια φορά την εβδομάδα, μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων τη θήκη όπου αφήνετε τα πιάτα να στεγνώνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης