Botox και για τον καρκίνο του στομάχου...

Botox και για τον καρκίνο του στομάχου...

Οι επιστήμονες ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο του στομάχου καθώς οι εγχύσεις botox μπορεί να αποτελούν μία νέα θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Botox και για τον καρκίνο του στομάχου...
Δεν εξαλείφει μόνο τις ρυτίδες, αποτελεί ήδη θεραπεία για δώδεκα άλλες παθήσεις ενώ, τώρα, οι επιστήμονες τρίβουν τα χέρια τους καθώς θεωρούν πως μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον καρκίνο του στομάχου.  

Το botox που κλείνει φέτος τα 25 χρόνια από τότε που χρησιμοποιήθηκε  για πρώτη φορά για ιατρική χρήση, έχει πολλαπλές εφαρμογές. Το μαγικό συστατικό του, η αλλαντική τοξίνη, παραλύει προσωρινά τα νεύρα «παγώνοντας» το χρόνο. Σήμερα, χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων και σε παιδιά που πάσχουν από ακαμψία των άκρων από εγκεφαλική παράλυση. Φέτος, μάλιστα, έλαβε και τις «ευλογίες» από τον Οργανισμό Προϊόντων Υγείας και Φαρμάκων της Βρετανίας για την αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», μαζί με άλλες αλλαντοτοξίνες διερευνώνται από τους ειδικούς για περισσότερες από 20 ιατρικές χρήσεις.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι επιστήμονες ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο του στομάχου καθώς οι εγχύσεις botox μπορεί να αποτελούν μία νέα θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως το δημοφιλές φάρμακο για τις ρυτίδες φρενάρει την ανάπτυξη των όγκων, δεσμεύοντας τα νευρικά μηνύματα που διεγείρουν τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η κλινική μελέτη διεξάγεται στη Νορβηγία. Για τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Τίμοθι Γουάνγκ, οι καρκίνοι έχουν αρκετά νεύρα μέσα και γύρω από τα κύτταρά τους, ο ρόλος των οποίων στην έναρξη και την ανάπτυξη της νόσου δεν έχει αποσαφηνιστεί. Για να μάθουν οι ερευνητές περισσότερα, έβαλαν στο μικροσκόπιο μία ομάδα ποντικιών με καρκίνο του στομάχου. Σύμφωνα με τα πορίσματά τους, η επικοινωνία των νευρικών κυττάρων των καρκίνων αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την ανάπτυξή τους, ενώ η χορήγηση του botox την διακόπτει και αναχαιτίζει την εξέλιξη της κακοήθειας. Η δε χορήγηση του botox μαζί με χημειοθεραπεία, οδήγησε σε αύξηση της επιβίωσης των ποντικιών κατά 35%, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως, αν η θεραπεία αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική στους ανθρώπους, θα αποτελέσει μια καλά ανεκτή μέθοδο, διότι η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται τοπικά και στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης