Νέο φάρμακο δίνει ελπίδα σε ασθενείς με αλωπεκίαση

Νέο φάρμακο δίνει ελπίδα σε ασθενείς με αλωπεκίαση

Σε άρθρο τους οι New York Times, αναφέρουν ότι η επιστήμη πλέον θεραπεύει την απώλεια μαλλιών

Νέο φάρμακο δίνει ελπίδα σε ασθενείς με αλωπεκίαση
Μέσα από μια πρωτοποριακή έρευνα του Πανεπιστημίου της Columbia, πλέον οι ασθενείς με αλωπεκίαση έχουν σοβαρές ελπίδες να ξαναέχουν μαλλιά.

Το φάρμακο που χρησιμοποιείται στις κλινικές έρευνες του Πανεπιστημίου χρησιμοποιούνταν ως τώρα για θεραπεία σε άτομα που έπασχαν από ασθένειες που αφορούν των μυελό των οστών.

Ο 34χρονος Brian που μίλησε στην εφημερίδα, εξηγεί πως μετά από δεκάδες θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα, είδε πως μετά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου, ξαφνικά άρχισε να έχει μούσια, κάτι που δεν του συνέβαινε για χρόνια. Ο Brian που υποφέρει από αλωπεκίαση, είχε “κομμάτια” δέρματος στα οποία δεν φύτρωναν τρίχες στο κεφάλι και το πρόσωπο του.

Κλείσιμο
Τα αποτελέσματα ενώ έχουν δοκιμαστεί σε λίγα άτομα είναι πολύ ενθαρρυντικά σχεδόν για όλους τους συμμετέχοντες. Μια εκ των ερευνητών, η Angela Christiano, έχει και η ίδια αλωπεκίαση και είναι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των ασθενών μέχρι τώρα.

Ένα από τα φάρμακα, με όνομα ruxolitinib, δοκιμάστηκε μέχρι τώρα σε 12 άτομα και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Nature Medicine. Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. «Φαίνεται πως δουλεύει, όχι σε όλους αλλά στην πλειοψηφία αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα αποτελέσματα καθώς και έρευνες για όποιες παρενέργειε» δήλωσε ο Dr. Julian Mackay-Wiggan, διευθυντής των κλινικών ερευνών του πανεπιστημίου.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και επικριτές του προγράμματος και μάλιστα Έλληνες. Ο Dr. George Cotsarelis, δερματολόγος του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, συστήνει προσοχή και περαιτέρω έρευνες, «καθώς είναι λογικό φάρμακα που καταπιέζουν το ανοσοποιητικό να είναι αποτελεσματικά σε ένα υπερβολικά δραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα (όπως αυτό των ασθενών με αλωπεκίαση). Οι ασθενείς χορηγήθηκαν με το φάρμακο ενδοφλέβια, το οποίο σημαίνει οτι πήραν μεγάλες ποσότητες τοξικού φαρμάκου που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αίμα, συκώτι κτλ. Αν το ruxolitinib μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά στο δέρμα ως κρέμα, τότε αυτό θα μπορούσε να ήταν μια ασφαλής προσέγγιση με αποτελέσματα. Αλλά ως τότε, αν έρθουν ασθενείς και μου το ζητήσουν εγώ δεν θα το χορηγήσω».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης