Επιστήμονες δημιούργησαν σπερματοζωάρια από κύτταρα δέρματος!

Επιστήμονες δημιούργησαν σπερματοζωάρια από κύτταρα δέρματος!

Νέες ελπίδες για εκατομμύρια άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σπέρμα τους και μια νέα εναλλακτική πρόταση για τα άτεκνα ζευγάρια

Επιστήμονες δημιούργησαν σπερματοζωάρια από κύτταρα δέρματος!
Ελπίδα σε εκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σπέρμα τους και αδυνατούν να γονιμοποιήσουν τη σύντροφό τους έρχεται να προσφέρει μια νέα επιστημονική ανακάλυψη.

Μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Στάνφορντ (Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicine - Stanford University) με επικεφαλής τον Dr Reijo Pera, ισχυρίζονται πως κατάφεραν να δημιουργήσουν σπερματοζωάρια, μετατρέποντας κύτταρα που είχαν συλλέξει από το δέρμα των ανδρών που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην έρευνα. Ανδρών που όλοι τους αντιμετώπιζαν προβλήματα ποιότητας ή ποσότητας στο σπέρμα τους και πρακτικά ήταν στείροι!

Η νέα αυτή τεχνική ουσιαστικά συνίσταται στην... «μίξη» των υπαρχόντων σπερματοζωαρίων με δερματικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων, πολύ πιο κινητικών σπερματοζωαρίων. Μάλιστα η ομάδα των επιστημόνων εκτιμά πως σύντομα θα μπορεί να αναπτύξει μια διαδικασία μέσω της οποίας θα εγχύει με σήριγγα απευθείας στους όρχεις των ανδρών δερματικά κύτταρα ειδικά τροποποιημένα ώστε να μετατραπούν άμεσα σε «ενεργά σπερματοζωάρια»!

Κλείσιμο
Εφόσον η διαδικασία αυτή αποδειχθεί και στην πράξη – καθότι ήδη έχει κριθεί απόλυτα επιτυχημένη στο πειραματικό στάδιο – τότε αυτομάτως... γεννάει ελπίδες σε εκατομμύρια άκληρα ζευγάρια και υπόσχεται να δώσει μια λύση στο χρονίζον πρόβλημα υπογεννητικότητας που ταλανίζει τον Δυτικό κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης