Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Γνωρίστε τον Ήρωα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Γνωρίστε τον Ήρωα

Ξεκινά παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης η οποία  υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Γνωρίστε τον Ήρωα
Στους άγνωστους ήρωες της καθημερινότητας, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη με την σπάνια ασθένεια της αιμορροφιλίας είναι αφιερωμένη η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας.
 
Η αιμορροφιλία είναι μια σπάνια διαταραχή της πήξης του αίματος. Δημιουργεί εσωτερική αιμορραγία στις αρθρώσεις, τους μυς και άλλους ιστούς προκαλώντας έντονο πόνο, βλάβη των αρθρώσεων και τελικά οδηγεί στην αναπηρία. Οι ασθενείς στην Ευρώπη εκτιμάται ότι είναι 33.000 και περίπου 250.000 παγκόσμια. Στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 900 άτομα με αιμορροφιλία. Οι ασθενείς με αιμορροφιλία εξυπηρετούνται από τρία κέντρα ενηλίκων (Λαϊκό, Ιπποκράτειο Αθηνών και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και δύο Παίδων (Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης).
 
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας, η εταιρία Novo Nordisk ξεκινά παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης η οποία  υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας (World Federation of Haemophilia, WFH) με τον τίτλο «Γνωρίστε τον ήρωα» («Meet the HERO»). Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξει όλους εκείνους που συμβάλλουν στη θετική αλλαγή της ζωής των ατόμων που πλήττονται από την αιμορροφιλία.
Κλείσιμο
 
Η καμπάνια χρησιμοποιεί όλα τα άμεσα πλεονεκτήματα της διαδραστικής επικοινωνίας των κοινωνικών δικτύων. Έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της αιμορροφιλίας εμπλέκοντας την παγκόσμια κοινότητα αιμορροφιλίας μέσω της χρήσης των: Twitter, Facebook, Pinterest ή Instagram ώστε να αναδείξει τον ΉΡΩΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μοιρσατούν την ιστορία του ήρωά της καθημερινότητάς τους χρησιμοποιώντας  # MeetTheHERO ή # WHD2014 στο Twitter , το Facebook, το Pinterest ή το Instagram.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης