Βίντεο: Ο Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει στη Μπογκοτά και προτείνει τα καλύτερα

Βίντεο: Ο Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει στη Μπογκοτά και προτείνει τα καλύτερα

Πλήρης οδηγός από τον «Mr. Travel» για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Κολομβίας 

Βίντεο: Ο Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει στη Μπογκοτά και προτείνει τα καλύτερα
Χτισμένη στα περίπου 2.700 μέτρα σε οροπέδιο των Άνδεων, με πληθυσμό 8.081.000 κατοίκους, η Μπογκοτά είναι η πόλη των εκπλήξεων.

Στην πρωτεύουσα της Κολομβίας ξέχνα τα καρτέλ ναρκωτικών και τις εμφύλιες διαμάχες που έσειαν τη γη και έδωσαν τροφή στους σεναριογράφους μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών. Σήμερα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και θα το διαπιστώσεις με την πρώτη κιόλας βόλτα.

Το κλίμα είναι ζεστό και τροπικό, ενώ η περίοδος από Μάιο έως Νοέμβριο κάνει τα βροχόμετρα να παίρνουν φωτιά. Η Μπογκοτά έχει πλέον εξελιχθεί σε περιζήτητο προορισμό για κάθε ταξιδιώτη, καθώς είναι ένας συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και δραστηριοτήτων που παρέχει υψηλής ποιότητας διαμονή και πλήθος γαστρονομικών προτάσεων σε προσιτές τιμές.
Κλείσιμο

Αξιοθέατα

Ξεκίνα με τη διάσημη πλατεία Μπόλιβαρ, η οποία πήρε το όνομα της από τον Σιμόν Μπολιβάρ, ο οποίος απελευθέρωσε τη Λατινική Αμερική από τους Ισπανούς κατακτητές και το άγαλμα του επιβλέπει την περιοχή. Έχεις αρκετά τετραγωνικά, για να κάνεις τις βόλτες σου και να χαζέψεις την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα οποία έχουν ταυτιστεί με την πόλη. Συγκεκριμένα, το Κοινοβούλιο που αγαπήσαμε ιδιαίτερα για τις κολώνες ιωνικού ρυθμού αλλά και την εντυπωσιακή του εσωτερική αυλή αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο (Palace of Justice) δείγμα υπέροχης νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, στην είσοδο του οποίου αναγράφεται η φράση “Κολομβιανοί, τα όπλα σας χάρισαν ελευθερία και οι νόμοι θα σας χαρίσουν ελευθερία”, το Δημαρχείο και ο Καθεδρικός Ναός που τιμά τoυς εθνικούς ήρωες και το εσωτερικό του είναι η επιτομή της μεγαλοπρέπειας. Η πλατεία είναι πάντα ζωντανή και γεμάτη κόσμο που καταφθάνει από κάθε γωνιά της γης. 



Το Μουσείο Χρυσού είναι ακόμη ένα σημείο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Όπου και να κοιτάξεις στο χώρο του, θα «γυαλίσει το μάτι σου» από το πολύ χρυσό. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής. Το μουσείο ανακαινίστηκε το 2008 και αποτελείται από 4 ορόφους, φιλοξενεί μια συλλογή 55.000 εκθεμάτων και επί της ουσίας παρουσιάζει τη χρήση του χρυσού και την εξέλιξή του στη μεταλλουργία ανά χρονική περίοδο. Από τα εκθέματα ξεχωρίζει η «σχεδία της Muisca» που αναπαριστά την ενθρόνιση του αρχηγού των Muisca (αποτελούν προγόνους των τωρινών κατοίκων της Κολομβίας -ανέπτυξαν τεχνικές επεξεργασίας χρυσού) και αποτελείται κατά 80% από χρυσό και κατά 20% από χαλκό. Πριν φύγεις, πιες το καφεδάκι σου και πάρε κάτι από τα καταστήματα με σουβενίρ για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Στην παλιά πόλη «La Candelaria», το παλιό συναντά το καινούριο και η τέχνη την ιστορία. Σε μόλις δύο τετράγωνα θα βρεις δύο αξιόλογα μουσεία, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Νομισματικό. Το πρώτο παρουσιάζει ποικιλία εκθεμάτων, από πίνακες μέχρι γλυπτά, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι έργα Κολομβιανών καλλιτεχνών, αλλά υπάρχουν και παγκοσμίου φήμης έργα από καλλιτέχνες όπως ο Νταλί, ο Πικάσο και ο Άντυ Γουόρχολ. 

Στο δεύτερο, που είναι χτισμένο σαν ισπανική, εξοχική κατοικία με ξύλινα μπαλκόνια και εσωτερικό κήπο, θα μυρίσεις το άρωμα του… χρήματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μια πλήρης συλλογή νομισμάτων, χαρτονομισμάτων αλλά και μηχανές παραγωγής/κοπής και ζυγίσματος σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Ένα εντελώς διαφορετικό μουσείο από τα άλλα είναι αυτό του καλλιτέχνη Botero που φιλοξενεί έργα του με αρκετή δόση χιούμορ (όπως η παχουλή Mona Lisa) αλλά και έργα του Dali, Picasso και Degas.

Τέλος, επισκέψου οπωσδήποτε το μουσείο- πρώην Εκκλησία- Santa Clara, κτίριο που χαρακτηρίζεται για την προσοχή στη λεπτομέρεια και τα ακριβά υλικά του. Μας εντυπωσίασαν  οι ανάγλυφες μορφές που μοιάζουν αληθινές και νομίζεις ότι μπορούν να μιλήσουν. Οι αγιογραφίες που κοσμούν τους τοίχους είναι αριστουργήματα  αναγεννησιακής τέχνης.

Φυσικά, ο χρόνος σου στην Μπογκοτά δεν θα εξαντληθεί στα μουσεία. Υπάρχουν και άλλα εντυπωσιακά θεάματα είτε στο κέντρο της πόλης, είτε έξω από αυτή.



Πιο συγκεκριμένα, μέσα στην πόλη βρίσκεται η «Πράσινη καρδιά της Μπογκοτά» που είναι ο μεγαλύτερος κάθετος κήπος του κόσμου. Ακούγεται παράξενο, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα κτίριο 11 ορόφων (9 όροφοι πάνω από το ισόγειο και δύο κάτω απ’αυτό) που καλύπτεται σε όλο του το ύψος από φυτά και πράσινο. Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα ολοκληρώθηκε το 2015, επομένως είναι... του κουτιού.

Βγάλε εισιτήριο με το τρένο για τα βορειοανατολικά της πόλης, με προορισμό την Zipaquira όπου θα γνωρίσεις τον μοναδικό Καθεδρικό Ναό Αλατιού, στα 200μ. κάτω από τη γη. Το όνομά του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σκαλισμένος  στο ορυχείο αλατιού που βρίσκεται στο σημείο. Ο χρωματιστός φωτισμός στις σήραγγες και τα υπέροχα γλυπτά (πολλά από τα οποία είναι φτιαγμένα από αλάτι) σε καθηλώνουν. Πρόκειται για μοναδικό αξιοθέατο, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως όγδοο θαύμα του κόσμου.

Αξίζει να επισκεφθείς το βουνό Mount Monserrate, για να αγναντέψεις ολόκληρη τη Μπογκοτά. Η θέα από το βουνό είναι πραγματικά μαγευτική. Θα ανέβεις στην κορυφή είτε με τα πόδια, είτε με το τελεφερίκ, ενώ στο τέλος της ημέρας έχεις τη δυνατότητα να γευματίσεις στο εστιατόριο «Casa San isidro». Όσοι επισκέφθηκαν το μέρος, δήλωσαν ξετρελαμένοι!

Έξοδος

Για την έξοδο σου, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη Zona Rosa ή αλλιώς Ζώνη Τ λόγω του σχήματος Τ στο κέντρο της περιοχής. Θυμίζει Νέα Υόρκη και διαθέτει νυχτερινά κλαμπ, εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά για να κάνεις τα ψώνια σου.

Μην είσαι φειδωλός στα χρήματα που θα έχεις μαζί σου, γιατί θεωρείται πιο ακριβή από τις άλλες περιοχές της πόλης.

Κοντά στην «Candelaria», ξεχωρίσαμε το εστιατόριο Criterion, με προσεγμένη διεθνή κουζίνα, του οποίου η γεύση, ατμόσφαιρα, διακόσμηση και εξυπηρέτηση παίρνουν όλα 10 με τόνο. Τα πιάτα είναι… έργα τέχνης και σίγουρα αξίζουν πολλές φωτογραφίες πριν τα γευθείς .

Για πεντανόστιμα γλυκά, επίλεξε το Rausch Patissier, σε μικρή σχετικά απόσταση από το Criterion. Θα σου φτιάξει την διάθεση με το καλημέρα χάρη στη διακόσμηση, τις λουλουδάτες καρέκλες και την οροφή με τον ιδιαίτερο φωτισμό.

Ένα ακόμη εστιατόριο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Club Colombia, όπου σερβίρεται κολομβιανή, παραδοσιακή κουζίνα υψηλής ποιότητας και φημίζεται για τα empanadas του. Παράγγειλε το καφεδάκι tinto σου, που είναι αρωματικός καφές σε μικρή δόση.  Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζεστή και το προσωπικό πολύ ευγενικό.
Το El Portico, είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο σε φάρμα, με υπέροχο κρέας και καταπληκτικά empanadas. Bonus το  όμορφο εκκλησάκι που κάνει το τοπίο ακόμα πιο ρομαντικό.

Αν είσαι party animal και αγαπάς την ηλεκτρονική μουσική, κάνε μια στάση στο El Coq που ξεχωρίζει για τη ζεστή του διακόσμηση και τους διάσημους θαμώνες του. Τα κοκτέιλ του θα σε «αναγκάσουν» να το ξαναεπισκεφθείς.

Αεροπορικά Εισιτήρια 

Από Αθήνα προς Μπογκοτά οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων ξεκινούν από 700€ ως 1300€ με μέση διάρκεια πτήσεων 16 ώρες και μια ενδιάμεση στάση. Οι κύριες διαχειρίστριες αεροπορικές εταιρείες είναι η AirFrance, Lufthansa, Aircanada και η Turkish Airlines.



Διαμονή 

Hotel Regina στην Candelaria, 4 αστέρων, με διακόσμηση που διακρίνεται για την γαλλική φινέτσα της και μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση 40€ για το δίκλινο

Bogota Plaza Summit Hotel & Spa, 5 αστέρων, όπου η πολυτέλεια χαρακτηρίζει τα πάντα -από το υπνοδωμάτιο μέχρι την εσωτερική πισίνα-spa- με κόστος 60€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο, στην περιοχή Usaquen.

Hotel BH Bicentenario, 4 αστέρων, σε μίνιμαλ γραμμή, που όμως αποπνέει αυτή την αίσθηση ζεστασιάς και σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο. Βρίσκεται στην Candelaria, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το Νομισματικό Μουσείο και το βουνό Monserrate και μπορείς να εξασφαλίσεις την διαμονή σου με λιγότερο από 50€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο.

Hotel Grand Park, 4 αστέρων στην Candelaria, με βικτωριανές άνετες πολυθρόνες στο σαλόνι, έναν μπουφέ γεμάτο γευστικές προκλήσεις και μια μεγάλη πισίνα, που θα σε κάνουν να νιώσεις τη χλιδή αυτοκράτορα με 45€ ανά διανυκτέρευση το δίκλινο.



Αν επιθυμείς να επισκεφθείς τη Μπογκοτά στείλε το αίτημά σου στο infoyo@yotrip.com για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης