Το Ισραήλ ψηφίζει Ελλάδα! - Νέα αύξηση στις τουριστικές κρατήσεις

Το Ισραήλ ψηφίζει Ελλάδα! - Νέα αύξηση στις τουριστικές κρατήσεις

Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ στον Τουρισμό, που εγκαινίασε το 2016 η υπουργός Έλενα Κουντουρά με τον ομόλογό της, Yariv Levin, το 2017 αυξήθηκαν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Ισραήλ με ελληνικούς προορισμούς

Το Ισραήλ ψηφίζει Ελλάδα! - Νέα αύξηση στις τουριστικές κρατήσεις
Νέα αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, διατηρώντας τη δυναμική της περσινής χρονιάς, όπως προέκυψε από τις επαφές του γγ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κωνσταντίνου Τσέγα με παράγοντες της ισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ, ΙΜΤΜ 2018, στο Τελ Αβίβ.

Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ στον Τουρισμό, που εγκαινίασε το 2016 η υπουργός Έλενα Κουντουρά με τον ομόλογό της, Yariv Levin, το 2017 αυξήθηκαν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Ισραήλ με ελληνικούς προορισμούς. Οι αεροπορικές αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 503.000, αύξηση 15%, σύμφωνα τα προσωρινά στοιχεία της ετήσιας έκθεσης τόσο του αεροδρομίου Ben Gurion, όσο και των ελληνικών αεροδρομίων. Για το 2018, η περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού έργου και οι νέες απευθείας συνδέσεις με περισσότερους ελληνικού προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση Ισραηλινών τουριστών.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην ΙΜΤΜ 2018 με περίπτερο 100 τ.μ., και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Ηπείρου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», τον HATTA, ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και τουριστικές επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
Oι κύριοι Τσέγας και Χαρίλαος Καλπίδης (προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ) συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους του Ισραήλ και συζήτησαν τις προοπτικές της φετινής χρονιάς, τις δυνατότητες κοινών δράσεων για την ενίσχυση των ροών από το Ισραήλ και την ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στο πρόγραμμά τους. Επίσης, συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) Hanny Sobol και τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Την έκθεση επισκέφθηκε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από την Ελληνική Πρεσβεία.

Στην ΙΜΤΜ 2018 συμμετείχαν 170 εκθέτες από 50 κράτη. Στην πλειονότητά τους οι επισκέπτες εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς και τα μοναδικά θεματικά τουριστικά προϊόντα της χώρας. Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση επισκεπτών σε μουσική εκδήλωση ορχήστρας από τη Ρόδο στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης