Ταξίδι στην εξωτική Ταϊλάνδη: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα

Ταξίδι στην εξωτική Ταϊλάνδη: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα

Τι να δεις, πού να φας, πού να διασκεδάσεις και πού να μείνεις σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, από τον «Mr. Travel»

Ταξίδι στην εξωτική Ταϊλάνδη: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα
Ποιος δεν έχει ονειρευτεί διακοπές κοιτώντας φωτογραφίες από τις μαγευτικές παραλίες του Πουκέτ; Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για εμπειρία ζωής!

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία και πρωτεύουσα της είναι η μοντέρνα Μπανγκόκ. Η «κοσμοπολίτικη, εκτυφλωτική» Μπανγκόκ όπως την χαρακτηρίζουν. Η πόλη που θα εκτιμήσει κάθε επισκέπτης, όταν αντικρίσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της συνδυασμένη με το ένδοξο παρελθόν της.

Η επίσημη γλώσσα της περιοχής είναι τα ταϊλανδέζικα, αλλά  οι ντόπιοι έχουν κάθε καλή διάθεση να μιλήσουν αγγλικά. Το κλίμα της είναι υγρό-τροπικό. Η περίοδος της ζέστης είναι από τον Μάρτιο ως τον Μάιο (27-35 βαθμοί), η περίοδος των βροχών με ζέστη και υγρασία είναι από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο (24-32 βαθμοί), ενώ η δροσερή περίοδος διαρκεί από τον Νοέμβριο ως τον Φεβρουάριο (18-32 βαθμοί). Στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές βρέχει από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο.
Κλείσιμο




Τι πρέπει να δεις 

-Από τα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι σαφώς το «Μεγάλο Παλάτι»,  χτισμένο το 1782 που αποτελεί  το σύμβολο της Ταϊλάνδης και για 150 χρόνια υπήρξε η κατοικία του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Προκαλεί δέος με την επιβλητική αρχιτεκτονική του και την έμφαση στη λεπτομέρεια.

-Τον Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, που στεγάζεται στο Μεγάλο Παλάτι από το 1785. Χτίστηκε επί βασιλείας του Rama I και το κυρίως τμήμα του στεγάζει τον Σμαραγδένιο Βούδα ανάμεσα σε χρυσά γλυπτά, αγάλματα και περίτεχνες τοιχογραφίες.

-Το Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ. Είναι το μεγαλύτερο και το πιο φημισμένο μουσείο της Ταϊλάνδης, ενώ μια επίσκεψη αρκεί για να γνωρίσεις την ιστορία της χώρας και τον τρόπο με τον οποίο έζησαν οι κάτοικοί της στις διάφορες περιόδους. Παράλληλα θα θαυμάσεις και μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης. Τοποθετείται στην αντίθετη πλευρά του Sanam Luang στο The Grand Palace και ιδρύθηκε το 1887 από το βασιλιά Rama V.

-Βγάλε οπωσδήποτε εισιτήριο για το καραβάκι που κάνει τουρ στα ποτάμια της Ταϊλάνδης. Θα δεις με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πολλά αξιοθέατα της περιοχής.




- Για τη βόλτα σου στο τουριστικό κέντρο της Μπανγκόκ, εκτός από το περπάτημα δοκίμασε και τα τρίκυκλα ταξί τουκ-τουκ. Η μετακίνηση με αυτά θα σου μείνει αξέχαστη. 

Αν είσαι φαν του shopping, σού έχουμε υπέροχα νέα. Στα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα, θα βρεις φίρμες σε πολύ καλές τιμές, ενώ η αγορά του Chatuchak αποτελεί ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς. Το μέγεθός της και η ποικιλία των εμπορευμάτων προς πώληση, την κάνουν τον… παράδεισο κάθε αγοραστή. Υπάρχουν πάνω από 8.000 πάγκοι, στους οποίους θα βρεις ο,τι ψάχνεις!

Από τη στιγμή που έφτασες μέχρι τη μακρινή Ταϊλάνδη, δεν γίνεται να μην «γεμίσεις» το βλέμμα σου με τα παραδεισένια τοπία και τα καταγάλανα νερά των νησιών της.




Δημοφιλέστερος προορισμός είναι το Πουκέτ, γνωστό και ως «Μαργαριτάρι του Νότου». Εκεί θα δεις εικόνες που μοιάζουν με καρτ-ποστάλ, θα αφεθείς σε έμπειρα χέρια μασέρ των spa, θα γευματίσεις σε εκλεπτυσμένα εστιατόριά και θα διασκεδάσεις σε… εξωτικά κλάμπ. 

Εκτός από το Πουκέτ, αξίζει να επισκεφθείς και το Κο Σαμούι – τον μάλλον καλύτερο προορισμό χαλάρωσης στην Tαϊλάνδη! Παρά τις «πληγές» που του άφησε το τσουνάμι του 2004, το Σαμούι παραμένει ένας μικρός παράδεισος. 




Πού να φας 

Στο «Pagoda Chinese Restaurant» θα δοκιμάσεις πραγματικά καλό κινέζικο φαγητό, σε έναν πολυτελή χώρο, ενώ αυθεντικό ταιλανδέζικο φαγητό θα γευτείς στο «Tealicious Bangkok café-restaurant».

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ευρωπαϊκή κουζίνα στο βραβευμένο με αστέρι Michelin  «Reflexions Restaurant» στο Athenee Hotel. 

Για κρέας και θαλασσινά σε Teppanyaki, θα πας στο «Nami Teppanyaki Steakhouse» που απολαμβάνει εξαιρετικές κριτικές.  

Πού θα διασκεδάσεις 

Στο προσεγμένο Sing Sing Theater θα ακούσεις καλή μουσική και θα απολαύσεις εμπνευσμένες συνταγές ποτών. Κι όταν ξεκινήσει το σόου των χορευτών, θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό. 

Στο Beam θα καταλάβεις τι σημαίνει να βγαίνεις σε ένα από τα καλύτερα κλαμπ της Μπανγκόκ και θα αργήσεις να πεις… «καληνύχτα».  Και τα δύο μαγαζιά βρίσκονται στην περιοχή Sukhumvit. 

Στο Πουκέτ, η αγαπημένη ντίσκο των τουριστών είναι η Tai Pan Disco/Nightclub!




Διαμονή

Τα ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες σε οικονομικές τιμές. Ενδεικτικές προτάσεις διαμονής είναι το πεντάστερο «Avani Atrium Hotel» (60€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση), το «Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit» (120€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση) και το «Millenium Hilton Bangkok» όπου θα αφεθείς στα χέρια ειδικών που θα σε μυήσουν στο ταιλανδέζικο μασάζ (110€ ανά διανυκτέρευση).

Στο «Holiday Inn Express Bangkok Sathorn» θα πληρώσεις λιγότερα (65€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο) και θα μείνεις εξίσου ικανοποιημένος. 

Στο Πουκέτ η λιτή πολύτελεια του ξενοδοχείου «Xinlor House» (40€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο) θα σε γοητεύσει, ενώ η μαγευτική τοποθεσία του «Sugar Marina Resort –Surf» που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, θα αποδεσμεύσει τον νου σου από κάθε σκέψη. (45€ ανά διανυκτέρευση /δίκλινο).

Αεροπορικά εισιτήρια 

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για το ταξίδι Αθήνα-Μπανγκόκ μετ’ επιστροφής κυμαίνονται στα 600-700€ με πτήσεις διάρκειας από 10 έως 18 ώρες με ενδιάμεση στάση. 

Αν επιθυμείς να επισκεφθείς την εξωτική Ταϊλάνδη στείλε το αίτημά σου στο  infoyo@yotrip.com για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης