Dolphin: Συνεχίζει τις ρευστοποιήσεις και πουλάει το δεύτερο project στην Κρήτη

Dolphin: Συνεχίζει τις ρευστοποιήσεις και πουλάει το δεύτερο project στην Κρήτη

Προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση του 100% της συμμετοχής στο Triopetra project, στο Ρέθυμνο, στην κυπριακή Deniage Ltd

Dolphin: Συνεχίζει τις ρευστοποιήσεις και πουλάει το δεύτερο project στην Κρήτη
Εχοντας ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο με την πώληση του τουριστικού project στη Σητεία της Κρήτης, ο όμιλος Dolphin προχωρά τώρα στην ρευστοποίηση ενός ακόμη τουριστικού έργου, το οποίο ωστόσο βρίσκεται πιο πίσω στις αδειοδοτικές διαδικασίες.

Με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η Dolphin Capital Investors προχώρησε σε συμφωνία για την πώληση του 100% της συμμετοχής στο Triopetra project, την μικτή τουριστική επένδυση στην περιοχή του Ρεθύμνου, στην κυπριακή Deniage Ltd, η οποία συνδέεται με μεγάλο επενδυτικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο εν λόγω όμιλος θα αγοράσει το σύνολο της συμμετοχής της Dolphin στο έργο της Τριόπετρας, έναντι τιμήματος ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ήδη, τα 4 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν με την υπογραφή της συμφωνίας και τα υπόλοιπα μέχρι το πρώτο έτος από τη συναλλαγή για να καλύψει τυχόν  υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Dolphin, το ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στο επενδυτικό κόστος της DCI για την εν λόγω επένδυση.

Κλείσιμο
Το έργο της Τριόπετρας περιλαμβάνει ένα 5 άστερο ξενοδοχείο 60 δωματίων με χώρους εστίασης, σπα, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α., καθώς επίσης και ένα σύνολο δόμησης 8.870 τ.μ. με ανεξάρτητες κατοικίες. Το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί σε μία έκταση 110 στρεμμάτων, με ένα παραλιακό μέτωπο 280 μέτρων, 54 χιλιόμετρα περίπου έξω από το Ρέθυμνο, ενώ τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων βρίσκονται σε απόσταση περίπου 104 και 124 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Σημειώνεται εδώ ότι οι ρευστοποιήσεις από πλευράς του ομίλου εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί με ορίζοντα το 2019 για την πώληση μη κύριων περιουσιακών στοιχείων προς εξασφάλιση εσόδων. Ο όμιλος προχώρησε, με το ξεκίνημα του 2018, σε μία ακόμη συμφωνία στην αρχική ιδιοκτήτρια, τη μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος, για την πώληση του πιο προχωρημένου (αδειοδοτικά) project της Σητείας της Κρήτης σε έκταση 2.800 στρεμμάτων όπου σχεδιάζεται μία μικτή τουριστική επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης