Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διοργάνωση συνεδρίων

Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διοργάνωση συνεδρίων

Η Αθήνα απέσπασε το «Certificate of Excellence» επιβεβαιώνοντας το πλασάρισμα της στους κορυφαίους προορισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία μεγάλα συνέδρια

Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για διοργάνωση συνεδρίων
Μια ακόμη θετική είδηση για την τουριστική «άνοιξη» που βιώνει η Αθήνα, αποτελεί η ανάδειξη της πόλης στην ελίτ των ευρωπαϊκών προορισμών για τη φιλοξενία και διοργάνωση συνεδρίων. Η σχετική βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Conventa and Meetings Star 2018, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από Kongres Magazine και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς βραβείων στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού. Η διοργάνωση, που φέτος φιλοξενήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, καταγράφει και αξιολογεί ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα απέσπασε το “Certificate of Excellence” επιβεβαιώνοντας το πλασάρισμα της στους κορυφαίους προορισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία μεγάλα συνέδρια.

Για λογαριασμό της Αθήνας, το βραβείο παρέλαβε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), που στην ουσία αποτελεί τον αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου και που, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και υλοποιεί τα δράσεις για την τουριστική προβολή της Αθήνας. «Η μεγάλη δυναμική που παρουσιάζει ο συνεδριακός τουρισμός στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία. Μέσα από το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών (ACVB) του Δήμου Αθηναίων γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να φέρουμε κοντά επαγγελματίες του τουρισμού της Αθήνας με εκπροσώπους από τη διεθνή αγορά τουριστικών γραφείων, με στελέχη εταιρειών διοργάνωσης ταξιδιών, δημοσιογράφους και travel bloggers» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Γαληνός, επικεφαλής της ΕΑΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις επιδόσεις της Αθήνας επιβεβαίωσε και πρόσφατη έρευνα του Euromonitor όπου παρουσιάζει την Αθήνα και το Ηράκλειο ως τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς σε επίπεδο ανάπτυξης για το 2017, με την πρωτεύουσα να παρουσιάζει διψήφια αύξηση 10% συγκριτικά με το 2016. «Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο που έθεσε ο δήμος Αθηναίων και ο Γιώργος Καμίνης να αποτελέσει η Αθήνα city break προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι συνεχείς βραβεύσεις της Αθήνας αλλά κυρίως το ρεκόρ αφίξεων των 5 εκατομμυρίων επισκεπτών για το 2017 στην πόλη, δείχνει ότι η στρατηγική μας φέρνει αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Γαληνός.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης