Ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις τουριστών από το Βέλγιο το 2017

Ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις τουριστών από το Βέλγιο το 2017

Άνοδο 12% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών από το Βέλγιο στην Ελλάδα – Νέα μεγάλη άνοδος αναμένεται το 2018

Ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις τουριστών από το Βέλγιο το 2017
Ρεκόρ δεκαετίας κατέγραψαν οι αφίξεις Βέλγων τουριστών στη χώρα μας το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για πρώτη φορά ο αριθμός ξεπέρασε τους 509.000. Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με παράγοντες της βελγικής τουριστικής αγοράς ανακοίνωσε ότι οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται σε εξίσου ανοδικά επίπεδα. 

Με βάση τα στοιχεία, η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης στη βελγική αγορά, ως προορισμός θερινών διακοπών. 

Κατά την επίσκεψή της, η κυρία Κουντουρά εγκαινίασε το περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση Salon de Vacances στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της έκθεσης συναντήθηκε με επικεφαλής τουριστικών ομίλων, με θέματα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων και την προώθηση ελληνικών προορισμών στο κοινό του Βελγίου. 

Κλείσιμο
Τιμώμενος προορισμός του ελληνικού περιπτέρου ήταν η Κάρπαθος. Από το 2019, θα υπάρξει απευθείας πτήση του ομίλου TUI από το Βέλγιο στο νησί. Απευθείας πτήση θα υπάρξει από Βρυξέλλες σε Καβάλα, ενώ θα υπάρξουν 7 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Βέλγιο για Καλαμάτα, Χανιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο σε συνεργασία του Ομίλου Thomas Cook και του αερομεταφορέα Brussel Airways.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης