Πάνω από 5 επενδυτικά σχήματα για τα ξενοδοχεία της Λακιτίρα στην Κώ

Πάνω από 5 επενδυτικά σχήματα για τα ξενοδοχεία της Λακιτίρα στην Κώ

Η διαδικασία ωστόσο έχει ακόμη δρόμο - Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν, έως τις 25 Ιανουαρίου την προγραμματισμένη για χθες διαδικασία

Πάνω από 5 επενδυτικά σχήματα για τα ξενοδοχεία της Λακιτίρα στην Κώ
Πάνω από πέντε επενδυτικά σχήματα φιγουράρουν ως ενδιαφερόμενοι για την αγορά των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων της Λακιτίρα Α.Ε. στην Κώ, με τη διαδικασία ωστόσο να έχει ακόμη δρόμο αν ληφθούν υπόψη οι πρωτοβουλίες από πλευράς των εργαζομένων που ανέστειλαν, έως τις 25 Ιανουαρίου, την προγραμματισμένη για χθες διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν δικαστικά, καταθέτοντας αίτηση τριτανακοπής κι επιτυγχάνοντας χθες νωρίς το πρωί, μετά την πρώτη συζήτηση της περασμένης Πέμπτης την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της διαδικασίας έως την εκδίκασή της στις 25 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι η εταιρεία δεν θα έπρεπε να έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση γιατί δεν είχε σταματήσει τις πληρωμές. Χθες βγήκε η προσωρινή διαταγή για την αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει αναλάβει με το ρόλο του ειδικού εκκαθαριστή η ελεγκτική εταιρεία  Deloitte, ενώ στις 25 Ιανουαρίου, ημερομηνία της συζήτησης της αίτησης των εργαζομένων, θεωρείται βέβαιο, κατά τις πληροφορίες, ότι θα ζητηθεί εκ νέου επί της έδρας παράταση της αναστολής του διαγωνισμού έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία της εταιρείας (ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων Lakitira Resort & Lakitira Village συνολικής δυναμικότητας 479 κλινών και 239 δωματίων, το 5 αστέρων Lakitira Suites 83 δωματίων με δυναμικότητα 170 κλίνες, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Helona Resort 5* με δυναμικότητα 488 κλίνες και 241 δωμάτια, στην περιοχή Καρδάμαινα της Κώ), τα μεταφορικά μέσα της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας, η οποία διαθέτει επίσης απαιτήσεις 7,3 εκατ. ευρώ και συμμετοχές σε λοιπές επιχειρήσεις, συνολικής λογιστικής αξίας 1,4 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες απαιτήσεις κατά λοιπών επιχειρήσεων ποσού 5 εκατ. ευρώ, με βάση τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας.

Κλείσιμο
Με δεδομένο ότι η υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία αποτελεί δρώσα επιχειρηματική οντότητα, ο υποψήφιος αγοραστής, πλέον των περιουσιακών στοιχείων, θα αναλάβει τόσο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στην υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία όσο και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τις συμβάσεις της εταιρείας με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες- tour operators κατά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μεταβίβασης του ενεργητικού.

Σημειώνεται εδώ ότι η υπό ειδική εκκαθάριση εταιρεία διατηρεί ενεργές εμπορικές συμβάσεις συνεργασίας με tour operators για τη σεζόν Μαΐου- Οκτωβρίου 2018. Το γεγονός ότι πρόκειται για μία «έτοιμη» δραστηριότητα φαίνεται ότι είναι και μία επιπλέον παράμετρος για την προσέλκυση επενδυτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και μάλιστα ακόμη και από επενδυτικά κεφάλαια που θέλουν να μπουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και να αξιοποιήσουν τη θετική συγκυρία για τον εγχώριο τουρισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης