Πώς διαμορφώνεται ο νέος ξενοδοχειακός χάρτης στην Αθήνα

Πώς διαμορφώνεται ο νέος ξενοδοχειακός χάρτης στην Αθήνα

Ποια είναι τα σημαντικότερα ξενοδοχειακά deals, που ολοκληρώθηκαν το 2017, όπως τα συγκέντρωσε η Gbr Consulting

Πώς διαμορφώνεται ο νέος ξενοδοχειακός χάρτης στην Αθήνα
H θεαματική άνοδος του τουρισμού στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων, διαμορφώνοντας πλέον ένα νέο ξενοδοχειακό χάρτη στην ελληνική πρωτεύουσα. 

Τα σημαντικότερα ξενοδοχειακά deals, που ολοκληρώθηκαν το 2017, όπως τα συγκέντρωσε η Gbr Consulting, είναι
:

-Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε η ανάληψη της διαχείρισης του πλήρως ανακαινισμένου Astir Palace, στην αθηναϊκή Ριβιέρα, από τη Four Seasons. 
Κλείσιμο

Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens τον Μάιο του 2018, και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης Posidonia (4-8 Ιουνίου 2018).

- Οι νέοι ιδιοκτήτες του πρώην Athens Ledra, Hines and Henderson Park και ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με διεθνή brand, ανάμεσα στα οποία φέρεται να είναι και η Hyatt η οποία αναζητά παρουσία στην Αθήνα μετά το Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.- Η νέα ιδιοκτησία του Athens Hilton, Home Holdings, βρίσκεται σε συζητήσεις με διεθνή ξενοδοχειακά brand, ανάμεσα στα οποία είναι και brand της Hilton, για τη διαχείριση του ξενοδοχείου. To συμβόλαιο με τη Hilton εκπνέει το Μάρτιο του 2018.

- Η Marriott επέστρεψε στην Αθήνα με το 5άστερο Metropolitan, και η Accor ενδέχεται να ανοίξει το πρώτο ξενοδοχείο Ibis απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.- Η ΛΑΜΨΑ του ομίλου Λασκαρίδη, ιδιοκτήτρια της Μεγάλης Βρεταννίας, προχώρησε την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου επί της Πανεπιστημίου που στέγαζε το ιστορικό ξενοδοχείο Kings Palace, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της εξαγοράς του King George. To πρώην Kings Palace θα μετατραπεί σε τετράστερο ξενοδοχείο 180 δωματίων και θα λειτουργήσει το 2019.

-Το Aviation Share Fund έχει συνάψει σύμβαση μίσθωσης με τον Στέλιο Ιωαννίδη για το πρώην La Mirage 208 δωματίων στην πλατεία Ομόνοιας. Η συμφωνία έχει χρονική διάρκεια 40ετίας και προβλέπει μίσθωμα 28.000 ευρώ μηνιαίως. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει εκ νέου το Μάιο του 2018 ως τετράστερο ξενοδοχείο. 

-Τον Αύγουστο, η Grivalia Properties REIC ανακοίνωσε ότι η Grivalia Hospitality SA υπέγραψε δεσμευτική προ-συμφωνία για την απόκτηση του 80% της Nafsika SA προκειμένου να εκμεταλλευθεί εμπορικά τα Αστέρια Γλυφάδας. Η μονάδα είναι ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ και η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2018.

-Η Inestia Hospitality, τμήμα του ομίλου Κόκκαλη, προέβη σε συμφωνία για την εκμίσθωση μονάδας απέναντι από την παλαιά Βουλή. Η συμφωνία προβλέπει μηνιαία μίσθωση 40.000 ευρώ για την πρώτη 20ετία με την επιλογή επέκτασης για άλλα 20 χρόνια. Το ακίνητο, επιφάνειας 4.160 τ.μ. θα μετατραπεί σε μπουτίκ ξενοδοχείο 45 δωματίων με έναρξη λειτουργίας το 2019. Η Inestia Hospitality λειτουργεί ακόμα στην Αθήνα το O&B Boutique Hotel στο Ψυρρή και το MET34 Athens Hotel στη Μητροπόλεως.- Η Probank έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του πρώην πεντάστερου Iridanus Hotel, 39 δωματίων, στην Πειραιώς, το οποίο δεν λειτουργεί. Ελάχιστο τίμημα είναι τα 6,3 εκατ. ευρώ. Η Probank πουλά επίσης ξενοδοχείο 2 αστέρων, 24 δωματίων, στην Κυψέλη.

-Υπάρχουν επίσης σχέδια για δεύτερο ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο Αθηνών, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στο ΙΚΕΑ και πιθανόν να κατατάσσεται στην κατηγορία budget.

-Να προσθέσουμε και την τελευταία γνωστοποίηση της συνεργασίας Wyndham και Zeus International, σύμφωνα με την οποία το πρώτο τρίμηνο του 2018, θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία Dolce Attica Riviera, Ramada Attica Riviera και Wyndham Grand Residences. Το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα, με προσανατολισμό τον τουρισμό MICE και business, θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο του brand Dolce της Wyndham στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και το πρώτο Dolce franchise στον κόσμο, καθώς τη διαχείριση θα έχει η Zeus.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης