Οι Κινέζοι της Fosun επενδύουν στον τουρισμό

Οι Κινέζοι της Fosun επενδύουν στον τουρισμό

Ο κινεζικός όμιλος βρίσκεται σε επαφές με πιστωτικά ιδρύματα κι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απόσχιση και δημόσια εγγραφή του τουριστικού του κλάδου

Οι Κινέζοι της Fosun επενδύουν στον τουρισμό
Με «όχημα» τα Club Med και την Thomas Cook οι Κινέζοι της Fosun επενδύουν περαιτέρω στον τουρισμό, έχοντας ήδη ποντάρει και στην Ελλάδα μέσα από τη συμμετοχή τους στο μεγάλο έργο της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Eλληνικού.  

Ο κινεζικός όμιλος βρίσκεται σε επαφές με πιστωτικά ιδρύματα κι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απόσχιση και δημόσια εγγραφή του τουριστικού του κλάδου, που περιλαμβάνει και τις δραστηριότητες των Club Med με σκοπό την άντληση τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων και την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στο συγκεκριμένο, πολλά υποσχόμενο για τον όμιλο τομέα.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι επίσημες προβλέψεις (ΙΑΤΑ) κάνουν λόγο για 8% αύξηση στον κινέζικο τουρισμό προς την Ευρώπη κάθε χρόνο μέχρι το 2021, δεδομένου ότι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα συμβάλλουν οι περισσότερες και φθηνότερες αεροπορικές πτήσεις από Κίνα προς την Ευρώπη και η βελτίωση των διαδικασιών έκδοσης βίζας. Σημειωτέον ότι η Ευρώπη απορροφά ποσοστό πάνω από το 12% του συνολικού εξωτερικού τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.  

Κλείσιμο
Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, ο κινεζικός κολοσσός, ο οποίος πρωτοέγινε γνωστός στη χώρα μας μέσα από τη συνεργασία του με τον όμιλο Κουτσολιούτσου του FF Group έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πιστεύει στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού: Πέραν του μεγάλου project του Ελληνικού κάτω από το σχήμα με επικεφαλής τη Lamda Development, επενδύει και έμμεσα αφενός μέσω του τουριστικού κολοσσού  της Thomas Cook (εκεί διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή), ο οποίος έχει αυξήσει τη δυναμικότητά του στη χώρα μας ήδη για τη σεζόν του 2018, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση και επενδυτικών ευκαιριών στη χώρα μας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ενισχυτικά στην στρατηγική του κινεζικού ομίλου όσον αφορά την παρουσία του στη χώρα μας φαίνεται ότι λειτουργεί και η προοπτική αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα, έστω κι αν επί του παρόντος οι αριθμοί είναι χαμηλοί με μόλις 150.000 Κινέζους που επισκέπτονται σε ετήσια βάση τη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης