O τουρισμός «αιμοδότης» για την οικονομία της Ηπείρου

O τουρισμός «αιμοδότης» για την οικονομία της Ηπείρου

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι βοηθούν στην αύξηση των επισκεπτών της Ηπείρου για τα Χριστούγεννα, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή έχει γίνει πλέον πολύ πιο άνετη και ασφαλής

O τουρισμός «αιμοδότης» για την οικονομία της Ηπείρου
Αιμοδότης» για την οικονομία της Ηπείρου είναι ο τουρισμός και αυτό εξηγεί την αγωνία με την οποία αυτοδιοικητικοί φορείς και επαγγελματίες του κλάδου ανέμεναν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κατά την φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Τελικά την αγωνία διαδέχεται η ανακούφιση καθώς οι πληρότητες στα καταλύματα ενόψει γιορτών εμφανίζονται άκρως ικανοποιητικές, με τα Γιάνεννα αλλά και τους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Ηπείρου να αναμένουν πλήθος επισκεπτών το επόμενο διάστημα! 
Μιλώντας χθες στον Π.Λ.» με αφορμή την έναρξη της γιορτινής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, υπογράμμισε πως ο τόπος μας έχει τόσες ομορφιές, που μπορεί να αποτελέσει προορισμό και για τις τέσσερις εποχές, κάτι εξάλλου που αποτελεί και επιδίωξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Αισιόδοξοι για την τουριστική κίνηση στις γιορτές εμφανίζονται επίσης οι Δήμαρχοι Μετσόβου Κώστας Τζαφέας και Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου.

Κλείσιμο
Επέστρεψαν τα χαμόγελα

Πληρότητες που αγγίζουν ήδη το 90% καταγράφουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα στα Γιάννενα αλλά και στα ορεινά θέρετρα του Νομού, καθώς και στους γειτονικούς Νομούς της Ηπείρου. Τα ποσοστά αυτά αποτελούν ένα θετικό προμήνυμα για τα Χριστούγεννα που επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των ντόπιων επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι προσδοκούν πως, μετά από μία δύσκολη φθινοπωρινή περίοδο, θα πάρουν «ανάσα» στις γιορτές.

Πάντως, είναι γεγονός ότι και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι βοηθούν στην αύξηση των επισκεπτών της Ηπείρου για τα Χριστούγεννα, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή μας έχει γίνει πλέον πολύ πιο άνετη και ασφαλής.


Περισσότερα εδώ: www.proinoslogos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης