ΣΕΤΕ: Αυξήθηκαν φέτος οι κρατήσεις των Βρετανών για τον ελληνικό τουρισμό

ΣΕΤΕ: Αυξήθηκαν φέτος οι κρατήσεις των Βρετανών για τον ελληνικό τουρισμό

Πρόκειται για ένα δείγμα επί του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τη βρετανική αγορά

ΣΕΤΕ: Αυξήθηκαν φέτος οι κρατήσεις των Βρετανών για τον ελληνικό τουρισμό
Bελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζεται, μέχρι στιγμής, η εικόνα των κρατήσεων από τη M. Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό, όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Α. Ρέτσος, με αφορμή την ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2017 στο Λονδίνο, υπογραμμίζοντας ότι για άλλη μια χρονιά ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύει την ισχυρή του παρουσία στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Εστιάζοντας στις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά, ο κ. Ρέτσος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα δείγμα επί του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τη βρετανική αγορά, μη δεσμευτικό για την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για ολόκληρη την περίοδο.

«Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό on-line κρατήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για την ανάγκη ανάληψης πολλών και ουσιαστικών δράσεων που θα εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Ο τουρισμός χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαρκή επαγρύπνηση και συνεχείς προσαρμογές όπου και όταν αυτές χρειάζονται», αναφέρει ο κ. Ρέτσος.

Κλείσιμο
Το 2018, επισημαίνει από το Λονδίνο ο κ. Ρέτσος, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τον διαρκώς αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα είναι η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης