Το Ελ. Βενιζέλος δίνει κίνητρα για «άνοιγμα» νέων αγορών - Οι αεροπορικές ακολουθούν

Το Ελ. Βενιζέλος δίνει κίνητρα για «άνοιγμα» νέων αγορών - Οι αεροπορικές ακολουθούν

Οι αεροπορικές φαίνεται να αξιοποιούν για την επόμενη χρονιά τα κίνητρα που παρέχει Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών για σύνδεση με νέους προορισμούς

Το Ελ. Βενιζέλος δίνει κίνητρα για «άνοιγμα» νέων αγορών - Οι αεροπορικές ακολουθούν
Από τη μία πλευρά, η ευκαιρία για άνοιγμα νέων αγορών όπου μέχρι σήμερα ουσιαστικά δεν υπήρχε καθόλου ή ήταν πολύ περιορισμένη η διασυνδεσιμότητα από το Ελ. Βενιζέλος κι από την άλλη, οι προοπτικές για περαιτέρω άνοδο στον τουρισμό της Αθήνας αλλά και συνολικά στον ελληνικό τουρισμό για το 2018.

Με το σκεπτικό αυτό οι αεροπορικές φαίνεται να αξιοποιούν για την επόμενη χρονιά τα κίνητρα που παρέχει Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών για σύνδεση του αεροδρομίου της Αθήνας με νέους προορισμούς προκειμένου να αυξήσει συνδέσεις και έσοδα από αγορές που μέχρι σήμερα ήταν «κλειστές» για την Ελλάδα. Μετά την Aegean και τη Ryanair, οι οποίες, αμφότερες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα την μεγάλη ενίσχυση της παρουσίας τους στον κόμβο της Αθήνας, με το μεγαλύτερο, ιστορικά, πρόγραμμα διαθέσιμων θέσεων, μία ακόμη εταιρεία από το χώρο των low cost έρχεται να την παρουσία της στην Αθήνα για το 2018, με νέα δρομολόγια για Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γεωργία Πολωνία, Λιθουανία και Δημοκρατία της Μολδαβίας, αξιοποιώντας την κινητροδότηση από πλευράς του Ελ. Βενιζέλος.

«Από το καλοκαίρι του 2018 η Wizz Air γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Αθήνα με βάση τις διαθέσιμες θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, Chief Commercial Officer της εταιρείας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου, εκτεταμένου χαμηλού κόστους δικτύου της εταιρείας από την Αθήνα. «Η ελληνική πρωτεύουσα ήταν από τους top προορισμούς ως προς τη ζήτηση από τους πελάτες μας, χωρίς ωστόσο να έχουμε και την αντίστοιχη προσφορά. Πλέον με τους νέους προορισμούς τους οποίους εντάσσουμε στο δίκτυό μας, στοχεύουμε τόσο στο κομμάτι του τουρισμού για αναψυχή όσο και στον τομέα του επαγγελματικού τουρισμού δεδομένων και των στενών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Σημειωτέον ότι η εταιρεία είχε παλιότερα περιορισμένη δραστηριότητα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ωστόσο «πλέον με τα κίνητρα που δίνονται από το Ελ. Βενιζέλος για το άνοιγμα νέων αγορών, θεωρούμε ότι η ελληνική αγορά αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Κλείσιμο
Η Wizz Air «προσγειώνεται» στο Ελ. Βενιζέλος σε μία περίοδο κατά την οποία οι αριθμοί εξακολουθούν να ευημερούν για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ακολουθώντας την άνοδο από το δεύτερο μισό του 2013 και μετά: Με βάση τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης, όπως παρουσιάστηκαν χθες από την διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, από τις αρχές του έτους έως και τα μέσα Οκτωβρίου η επιβατική κίνηση «τρέχει» με ένα +8,5%, ενώ περαιτέρω ανοδικές διαφαίνονται οι προοπτικές και για το 2018 με βάση τα νέα δρομολόγια και τις αυξημένες συχνότητες που έχουν ήδη ανακοινώσει οι αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmomoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης