Όλο και λιγότερα ξοδεύουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Όλο και λιγότερα ξοδεύουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

H αύξηση των εισπράξεων του ελληνικού τουρισμού οφείλεται τελικά στο ότι ήρθαν περισσότεροι τουρίστες και όχι στο ότι ξόδεψαν περισσότερα

Όλο και λιγότερα ξοδεύουν οι τουρίστες στην Ελλάδα
Το φετινό καλοκαίρι σε έναν από τους ...sold out προορισμούς, την Κρήτη, ήταν πολλοί οι ξένοι τουρίστες που αναγκάστηκαν να αλλάξουν ξενοδοχείο, πηγαίνοντας σε άλλο, αντίστοιχης κατηγορίας γιατί αυτό που είχαν επιλέξει απλά δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει λόγω υπεράριθμων κρατήσεων.

Η αύξηση των αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό σε όλους τους προορισμούς της λεγόμενης ''πρώτης γραμμής'' είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και μάλιστα σε διψήφια ποσοστά όπως έδειξαν χθές και τα επίσημα στοιχεία του πρώτου ''θερμού'' μήνα της υψηλής σεζόν. Ωστόσο και τον Ιούλιο του 2017 η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη ανά ταξίδι έπεσε κι άλλο φθάνοντας τελικά τα 552 ευρώ έναντι των 578 ευρώ του αντίστοιχου μήνα του 2016. Σημειωτέον ότι ο σχετικός δείκτης της ΤτΕ καταρτίστηκε εξαιρώντας στατιστικά στοιχεία από κρουαζιέρες επιπλέον της Έρευνας Συνόρων.

Η δεύτερη ανάγνωση των στοιχείων της ΤτΕ δείχνει ότι η αύξηση των εισπράξεων του ελληνικού τουρισμού για το επτάμηνο του 2017 σε ποσοστό 6,4%, στα 7,04 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου και κατά 5,3%, στα 2,9 δισ. ευρώ, για το μήνα Ιούλιο οφείλεται τελικά στο ότι ήρθαν περισσότεροι τουρίστες σε ποσοστό 8% (13,1 εκατομμύρια) και 10% αντίστοιχα (5,1 εκατομμύρια).

Τα νούμερα ελπίζει να ανατρέψει το υπουργείο Τουρισμού με τους δορυφόρους λογαριασμούς, την ενεργοποίηση των οποίων ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας με σκοπό “την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων του τουρισμού, και θα επιτρέψει την παραγωγή αξιόπιστων στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό που με τη σειρά τους θα αξιοποιηθούν στην τουριστική στρατηγική της χώρας”.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης