Τι ζητούν οι τουριστικοί φορείς για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Τι ζητούν οι τουριστικοί φορείς για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Οι βασικές προτεραιότητες

Τι ζητούν οι τουριστικοί φορείς για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας
Ανάπτυξη του home-porting, σωστή διαχείριση των ελλιμενισμών κρουαζιερόπλοιων και των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας από πλευράς προορισμών και στοχευμένο marketing στις αγορές- στόχους θα πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Τις προτεραιότητες έθεσε χθες, Τετάρτη, απο το βήμα του τέταρτου Posidonia Sea Tourism Forum, ο κ. Γιάννης Ρέτσος, στην επίσημη... πρώτη του ως προέδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλες οι διαδικτυακές έρευνες που έχει υλοποιήσει ο ΣΕΤΕ τα τελευταία δύο χρόνια, βγάζουν ως ξεκάθαρο συμπέρασμα, στην συνείδηση των επισκεπτών της χώρας, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός, κάτι το οποίο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

«Πράγματι τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κάνει στροφή και έχουν επιλέξει να απομακρυνθούν από την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα από τις περιοχές οι οποίες θεωρούνται μη ασφαλείς. Δυστυχώς, η στροφή αυτή, έχει επηρεάσει και την Ελλάδα. Όμως, εδώ ακριβώς κρύβεται η μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ασφαλή εικόνα της χώρας ώστε να πείσουμε τις εταιρείες να επιστρέψουν τα δρομολόγιά τους στις θάλασσές μας, να επανατοποθετηθούμε στην παγκόσμια αγορά, και να κερδίσουμε έτσι μεγαλύτερο μερίδιο.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης