Kαλοκαίρι - ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα προβλέπει ο αυστριακός Τύπος

Kαλοκαίρι - ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα προβλέπει ο αυστριακός Τύπος

Για έως και 30 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά 10% περισσότερους από πέρυσι, κάνουν λόγο οι Kronen Zeitung και Die Presse

Kαλοκαίρι - ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα προβλέπει ο αυστριακός Τύπος
Σε ένα "καλοκαίρι-ρεκόρ" για τον τουρισμό στην Ελλάδα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματά τους, τόσο η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή Kronen Zeitung όσο και η θεωρούμενη ως η πλέον έγκυρη Die Presse.

"Σε εκτίναξη στα ύψη οι διακοπές στην Ελλάδα", τιτλοφορεί το δημοσίευμά της η Kronen Zeitung, στο οποίο υπογραμμίζεται πως η χώρα μας ελπίζει σε ένα νέο "καλοκαίρι-ρεκόρ", με έως και 30 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά 10% περισσότερους από πέρυσι, με τους Γερμανούς, και προπάντων τους Αυστριακούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, να έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα επωφελείται από την κατάσταση ανασφάλειας στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, ωστόσο η διάθεση δεν είναι τόσο "ανέφελη", καθώς πολλοί ξενοδόχοι παραπονούνται για την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24%, που μόνον εν μέρει μπορούν να τη μεταφέρουν στους επισκέπτες.

Για "καλοκαίρι-ρεκόρ στην Ελλάδα" κάνει λόγο στον τίτλο εκτενούς δημοσιεύματος της η Die Presse, σημειώνοντας στον υπότιτλο πως "η χώρα στα νότια της Ευρώπης αναμένει για αυτή τη χρονιά μία εκτίναξη στον αριθμό των τουριστών, τέτοια που δεν υπήρξε εδώ και δεκαετίες".
Κλείσιμο
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως, έπειτα από τη χρονιά-ρεκόρ το 2016, με περίπου 27,5 εκατομμύρια τουρίστες, ο αριθμός των επισκεπτών της Ελλάδας μπορεί να ανέλθει φέτος έως και στα 30 εκατομμύρια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα προσελκύει φέτος κυρίως Γερμανούς τουρίστες, που πάντα ήταν οι πολυπληθέστεροι επισκέπτες στην Ελλάδα και εφέτος ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο επιπλέον, ώστε συνολικά να ανέλθει σε τρία εκατομμύρια, όπως εκτιμά το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, ενώ πολλοί υψηλοί θα είναι και οι αριθμοί των Γάλλων, των Βρετανών και των Αυστριακών επισκεπτών.

Όπως παρατηρεί η Die Presse, η Ελλάδα επωφελείται από διαφόρους παράγοντες, όπως από την κατάσταση ανασφάλειας σε άλλες δημοφιλείς για διακοπές χώρες, Τουρκία και Αίγυπτο, καθώς και από το γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ηρεμήσει τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ έχει μειωθεί σημαντικά η προσφυγική ροή έπειτα από την εφαρμογή της Συμφωνίας για το Προσφυγικό ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι εισπράξεις από τον τουρισμό στην Ελλάδα ανήλθαν το 2016 σε 13 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο εφέτος θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 50%, όπως εκτιμά το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, το οποίο υπολογίζει και με μία αισθητή αύξηση των απασχολούμενων στον τουρισμό, που ακόμη και εάν πρόκειται για εποχιακές θέσεις εργασίας, ωστόσο συνιστά έστω μία μερική χαλάρωση στο θέμα της ανεργίας, που με ποσοστό 23% είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Τέλος, από την εφημερίδα γίνεται η επισήμανση πως η διάθεση δεν είναι και τόσο ανέφελη καθώς και ο τομέας του τουρισμού πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας και τις αυξήσεις φόρων, που ζητούν από την Ελλάδα οι πιστωτές και που, για παράδειγμα, στον ξενοδοχειακό τομέα υπήρξε αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24%, αλλά οι ξενοδόχοι, για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, δεν μεταφέρουν στους πελάτες αυτές ή άλλες αυξήσεις.

Σχεδόν από το σύνολο των τουριστικών παραγόντων στην Αυστρία υπογραμμίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, πως η κύρια φάση των κρατήσεων για τις διακοπές του καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Ελλάδα έχει παραλάβει τη σκυτάλη ως ο πλέον δημοφιλής θερινός τουριστικός προορισμός για εφέτος. Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία τουρισμού, σε ανακοινώσεις τους και παρουσιάσεις τουριστικών καταλόγων τους, επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους όσο και τον αριθμό των τουριστικών προορισμών τους στην Ελλάδα.

Ήδη από τις αρχές της φετινής χρονιάς ιθύνοντες της αυστριακής τουριστικής αγοράς, έκαναν λόγο για "επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών των Αυστριακών", ή "η Ελλάδα και πάλι στην πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός", ή "οι Αυστριακοί ανακαλύπτουν και πάλι την Ελλάδα ως δημοφιλέστερο προορισμό", κ.α. που καταγράφονταν και ως τίτλοι σχετικών δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,7 εκατομμύρια κατοίκους)βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης