Condé Nast Traveler: Μήλος, το ανέγγιχτο ελληνικό νησί που έψαχνες!

Condé Nast Traveler: Μήλος, το ανέγγιχτο ελληνικό νησί που έψαχνες!

Με τα πιο καταγάλανα νερά στο Αιγαίο, με ένα ηλιοβασίλεμα που επάξια ανταγωνίζεται αυτό της Σαντορίνης, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η θεά της Ομορφιάς, Αφροδίτη, γεννήθηκε στη Μήλο - Διαβάστε τι έγραψε το Condé Nast Traveler για τη Μήλο

Condé Nast Traveler: Μήλος, το ανέγγιχτο ελληνικό νησί που έψαχνες!
Η Μήλος, έγινε περισσότερο γνωστή στην αρχαιότητα για τον σημαντικό μεταλλευτικό της πλούτο, όπως τον οψιδιανό (σκληρό μαύρο πέτρωμα) και τον καολίνη (αργιλοπυριτικό ορυκτό) με αποτέλεσμα οι φυσικές ομορφιές του νησιού να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Όμως, το νησί των Κυκλάδων, από τα καταγάλανα νερά του οποίου αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, στην πραγματικότητα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ελληνικά νησιά που έχουν γίνει δημοφιλή και πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών.
                                
                                       
Skinopi Lodge, στη Σκινωπή της Μήλου

Κλείσιμο


Οι όμορφες παραλίες του νησιού, αλλά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, ανταγωνίζονται επάξια την Πάτμο, την Αντίπαρο και την Σαντορίνη και η Μήλος είναι
«εκείνο το ανέγγιχτο ελληνικό νησί που όλοι ψάχνουν», γράφει στο διθυραμβικό αφιέρωμά της για το αιγαιοπελαγίτικο νησί η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Eleni Gage, κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Γκατζογιάννη (Nick Gage), στην «Βίβλο του Τουρισμού», την αμερικανική έκδοση του περιοδικού Condé Nast Traveler.

Η δημοσιογράφος λατρεύει την Ελλάδα και όταν παντρεύτηκε το 2010 τον Εμίλιο, έναν Αμερικανό με καταγωγή από την Νικαράγουα, φρόντιζε να επισκέπτεται συχνά την χώρα καταγωγής της. Το ζευγάρι ταξίδεψε στη Σαντορίνη, στη Χίο, την Ύδρα και στην Πελοπόννησο αλλά ανακάλυψε τη Μήλο, μόλις πέρυσι την άνοιξη, όταν η δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από την Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγο του Νικόλαου, γιου του πρώην βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου.

Η Μπλάτνικ ανέφερε στην Gage πως πήγε ταξίδι του μέλιτος στη Μήλο και μαγεύτηκε από τις ομορφιές του νησιού.




Ένα πρωί η οικογένεια της Eleni Gage επισκέφθηκε την παραλία Σαρακήνικο, που πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές. Κάτω από τα λευκά βράχια έκρυβαν τις βάρκες τους για να μη γίνουν αντιληπτοί. Καθώς τα δύο παιδιά της πλατσούριζαν στα καταγάλανα νερά, εκείνη έσκυψε και ψιθύρισε στον σύζυγό της: «Εδώ θα έπρεπε να είχε γυριστεί το Game of Thrones».

Με περισσότερες από 70 υπέροχες παραλίες, αρχαία μνημεία και πολύ καλό φαγητό, «γιατί η Μήλος δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα;», αναρωτιέται η δημοσιογράφος. Η οικονομική κρίση του 2008, που άφησε πολλά ξενοδοχεία αλλά και κατοικίες, ημιτελή, είναι η κύρια αιτία που το νησί δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί τουριστικά, απαντούν οι ντόπιοι στην Gage.

                             Παραλία Σαρακήνικο, στο βόρειο τμήμα του νησιού



H δημοσιογράφος με την οικογένειά της κατέλυσε στο Skinopi Lodge, ένα καταπληκτικό κατάλυμα με θέα την θάλασσα κοντά στο ομώνυμο χωριό. Με ένα ταχύπλοο και με ξεναγό την ιδιοκτήτρια του καταλύματος, η παρέα είδε την Μήλο από την θάλασσα, κολύμπησε στην «Καλογριά», την παραλία όπου οι ψαράδες είδαν το φάντασμα μιας καλόγριας και περιηγήθηκε στα σπήλαια, τα οποία χρησιμοποιούσαν για κρυψώνες οι πειρατές, ώστε να στήσουν ενέδρα στα ανυποψίαστα πλοία που περνούσαν από την περιοχή.



Εσωτερικό βίλας στο Skinopi Lodge

Η Μήλος είναι έτοιμη να δεχθεί επισκέπτες από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά η καλύτερη περίοδος είναι τον Ιούνιο και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όταν το νησί δεν θα έχει ακόμα πολύ κόσμο. Τα περισσότερα μικρά ξενοδοχεία υπάρχουν στην Πολλώνια, ένα γραφικό ψαροχώρι, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, αλλά βέβαια και σε άλλα μέρη της Μήλου.

Καλό φαγητό ο επισκέπτης θα ανακαλύψει σε όλη τη Μήλο. Οι ιδιοκτήτες στις ταβέρνες μαγειρεύουν παραδοσιακές συνταγές με κύριο πιάτο τα ψαρικά, μεζέδες αλλά και λαγό στιφάδο. Για όσους θέλουν να επισκεφθούν και ένα δεύτερο νησί κατά την παραμονή τους στη Μήλο, συχνά πραγματοποιούνται εκδρομές στη γραφική, γειτονική Κίμωλο.   








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης