Σκηνές... 2004 στην τουριστική «άνοιξη» της Αθήνας

Σκηνές... 2004 στην τουριστική «άνοιξη» της Αθήνας

Αυτό που απεύχονται οι τουριστικοί φορείς και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, αφού η Αθήνα, ως ολυμπιακή πόλη, δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» τα οφέλη από τη μεγάλη διοργάνωση του 2004

Σκηνές... 2004 στην τουριστική «άνοιξη» της Αθήνας
To 2004 ήταν η Αττική Οδός και οι υπερσύγχρονες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το 2017 είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι επενδύσεις που φέρνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, με το... βλέμμα και στη μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου που θα μπορούσε να φέρει η επένδυση του Ελληνικού εφόσον -φυσικά- προχωρήσει.

Η τουριστική «άνοιξη» της Αθήνας με τη μεγάλη αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις, το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία αλλά και τις νέες υποδομές που θα μπορούσαν να «ωθήσουν» περαιτέρω τον προορισμό, θυμίζουν κάτι από τα παλιά και την... προολυμπιακή ευφορία. Αυτό που απεύχονται όμως οι τουριστικοί φορείς και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, αφού η Αθήνα, ως ολυμπιακή πόλη, δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» τα οφέλη από τη μεγάλη διοργάνωση του 2004, αν ληφθούν υπόψη οι εγκαταλελειμμένες πρώην λαμπερές ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα «λουκέτα» στα αθηναϊκά ξενοδοχεία.

«Ακόμη και με την άνοδο που σημειώνει ο προορισμός το τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη εποχικότητα στον προορισμό "Αθήνα"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση των επιδόσεων αθηναϊκών ξενοδοχείων.
Κλείσιμο

«Η σημερινή αύξηση της τουριστικής ζήτησης στην Αθήνα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την προολυμπιακή Αθήνα, όπου η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και οι προσδοκίες για άνοδο έφεραν πολλές νέες ξενοδοχειακές κλίνες στην πρωτεύουσα, για να έρθουν σε διάστημα μικρότερο των έξι ετών τα "λουκέτα". Περιμέναμε όλοι τότε ένα διαφορετικό επίπεδο ζήτησης, ωστόσο αφήσαμε εκτός κάτι πολύ απλό: την στρατηγική του προορισμού. Ο κίνδυνος που εισπράξαμε την μεταολυμπιακή περίοδο, τον βλέπουμε ορατό και τώρα, χωρίς να υπάρχει σήμερα κανένα πλάνο, ούτε καν η διαχείριση της ιδέας ως προς το πώς θα πρέπει να εξελιχθεί ο προορισμός. Απλά εισπράττουμε τις αυξομειώσεις ως προς τις αφίξεις και τις πληρότητες χρονιά με τη χρονιά».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης