Ζητούνται... ακριβά εξοχικά στην Ελλάδα

Ζητούνται... ακριβά εξοχικά στην Ελλάδα

Δυτικοευρωπαίοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Αμερικάνοι, Λιβανέζοι, Τούρκοι, Αιγύπτιοι και επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεταξύ αυτών που θέλουν να αγοράσουν εξοχικά στη χώρα μας

Ζητούνται... ακριβά εξοχικά στην Ελλάδα
Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα διαπιστώνουν ήδη από το 2016 οι μεγαλομεσίτες και σύμβουλοι ακινήτων, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται κυρίως σε επενδυτές από το εξωτερικό.

Δυτικοευρωπαίοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Αμερικάνοι, Λιβανέζοι, Τούρκοι, Αιγύπτιοι και επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεταξύ αυτών που θέλουν να αγοράσουν εξοχικά στη χώρα μας, όπως επισημαίνεται στην τελευταία έκθεση της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property, με το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται τόσο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, όσο και στην Αττική Ριβιέρα. «Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές β' κατοικίας θα μπορούσαν να διαχωριστούν αυτή την στιγμή σε δύο βασικές κατηγορίες: Η πρώτη κατηγορία είναι αυτή που αντιμετωπίζουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα ως επένδυση και θέλουν να εξασφαλίσουν υψηλές αποδόσεις μέσω μίσθωσης ή πώλησης με καλύτερους όρους στο μέλλον. Η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων αυτής της κατηγορίας αναζητά υφιστάμενα ακίνητα με μία τιμή μεταξύ 500 χιλ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή των ενδιαφερομένων που θέλουν να αποκτήσουν μία δεύτερη κατοικία στη χώρα μας για προσωπική χρήση, αναζητώντας κυρίως βίλες μπροστά στη θάλασσα, με σύγχρονες προδιαγραφές και τίμημα που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 3 εκατ. ευρώ. Διαπιστώνεται ακόμη μία "ψαλίδα" στις τιμές μεταξύ πωλητών και αγοραστών, η οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνει να κλείνει πιο γρήγορα», αναφέρουν οι αναλυτές της Algean Property.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης