Σε ποια νησιά αυξάνεται ο ΦΠΑ από 1.1.2017

Σε ποια νησιά αυξάνεται ο ΦΠΑ από 1.1.2017

Τα νησιά στα οποία έρχονται αυξήσεις στον ΦΠΑ είναι τα εξής: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δήλος

Σε ποια νησιά αυξάνεται ο ΦΠΑ από 1.1.2017
Από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ την 1.1.2017 δεν γλίτωσαν τα νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Έτσι τα νησιά στα οποία έρχονται αυξήσεις στον ΦΠΑ από την 1/1/2017 είναι τα εξής: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δήλος.

Εκ τω πραγμάτων οι τιμές των προϊόντων που συνθέτουν το τουριστικό «καλάθι» των εν λόγω νησιών θα πάρουν την ανιούσα.  Παράλληλα, θα αυξηθεί και το κόστος  των τουριστικών επιχειρήσεων -κυρίως μικρομεσαίας δυναμικότητας -που λειτουργούν στα νησιά.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά αυξάνονται από το 9% στο 13% οι συντελεστές του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα αλλά και σε βασικά είδη διατροφής όπως γαλακτοκομικά προϊόντα φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, νωπά κρέατα κ.α. 

Επίσης, από το 17% στο 24% αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ στα οινοπνευματώδη ποτά  μεταποιημένα είδη διατροφής κ.α. Ακόμη υψηλότερες θα είναι οι τιμές σε πετρέλαιο, βενζίνη και υγραέριο καθώς σε αυτά τα προϊόντα θα αυξηθούν και οι συντελεστές των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης