Βρετανικός τουρισμός: Το 73% θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το 2017

Βρετανικός τουρισμός: Το 73% θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το 2017

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Holiday Habits της ένωσης βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ

Βρετανικός τουρισμός: Το 73% θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το 2017
Αισιόδοξοι ότι θα ξοδέψουν περισσότερα για τις διακοπές τους το 2017 εμφανίζονται οι Βρετανοί, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Holiday Habits της ένωσης βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, με το 24% να προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα για τα ταξίδια του το ερχόμενο έτος και μόνο το 16% να αναφέρει πρόθεση για μείωση των δαπανών. Από τα στοιχεία προκύπτει οτι το 73% των Βρετανών ταξιδιωτών θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα στα ταξίδια του το 2017.

Τα ποσοστά των απαντήσεων, βρίσκονται σε πολύ κοντινά επίπεδα με τα περυσινά, κάτι που σημαίνει ότι η θετική διάθεση συνεχίζει να κυριαρχεί μεταξύ των Βρετανών τουριστών. Κύριος λόγος της αισιόδοξης εικόνας που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα, επισημαίνει η έκθεση της ΑΒΤΑ, είναι ότι το 24% των Βρετανών προγραμματίζει να κάνει ένα ταξίδι ζωής μέσα στο ερχόμενο έτος, ιδίως το ηλικιακό γκρουπ 18-24 (με ποσοστό άνω του ενός τρίτου, 35%).

Δεύτερος λόγος είναι ότι το 23% των Βρετανών επιθυμεί να έχει διασφαλίσει ότι θα επιλέξει τον προορισμό επιλογής του, με τις οικογένειες να αναφέρουν πιο συχνά από το γενικό πληθυσμό αυτόν το λόγο.
Κλείσιμο

Όσον αφορά τον τύπο διακοπών, τα city break, οι διακοπές παραλίας και τα all in φαίνεται πως θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά το 2017. Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ταξιδιώτες (52%), προγραμματίζουν city break, ενώ το 44% θα κάνει διακοπές παραλίας. Οι διακοπές all inclusive φαίνεται πως θα έχουν μεγάλη επιτυχία το ερχόμενο έτος, με τις οικογένειες να εμφανίζουν μεγαλύτερη προτίμηση σε αυτό το είδος διακοπών (35% έναντι 25% του γενικού πληθυσμού).

Επιπλέον, τα ευρήματα δείχνουν ότι οι Βρετανοί θα είναι τολμηροί στην επιλογή προορισμού και προτίθενται να εξερευνήσουν νέα μέρη. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο (25%) θεωρούν πολύ πιθανό να ταξιδέψουν σε χώρα που δεν έχουν ξαναταξιδέψει στο παρελθόν, έναντι 18% που είπαν το ίδιο πέρυσι. 

To 29% είπε ότι θα κάνει διακοπές σε νέο θέρετρο ή πόλη, ακόμη και αν έχουν επισκεφθεί ξανά τη χώρα στο παρελθόν, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 23% πέρυσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης