Ενισχύεται για τον ελληνικό τουρισμό η αγορά του Λιβάνου

Ενισχύεται για τον ελληνικό τουρισμό η αγορά του Λιβάνου

H διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας 

Ενισχύεται για τον ελληνικό τουρισμό η αγορά του Λιβάνου
Με τη συμμετοχή πλέον των 240 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ του Λιβάνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 1ο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο, στις 21 Οκτωβρίου 2016, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

H διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας αποτελούν κυρίαρχο στόχο της εκδήλωσης, η οποία αρχικά περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πολύωρου workshop με την διενέργεια ραντεβού (Β2Β) και ακολουθεί το Επίσημο Δείπνο, στο οποίο παρουσιάζεται στο τουριστικό κοινό του Λιβάνου ο προορισμός της Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι την πρωτοβουλία διενέργειας του 1ου Greek Tourism Workshop in Lebanon ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide, η Tourism Today και η Travel Media Applications κατόπιν αιτήματος τουριστικών φορέων του Λιβάνου, οι οποίοι διείδαν ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές επαύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη υπάρχουν πτήσεις charter από τη Βηρυτό προς τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη, ενώ εξετάζεται η πραγματοποίηση και άλλων charters προς άλλους προορισμούς. Επίσης, η Αθήνα συνδέεται με τη Βηρυτό μέσω απ' ευθείας πτήσεων της Αegean Airlines και της Middle East Airlines καθημερινά.

Ενδιαφέρον παρατηρείται και για πτήσεις προς την Αθήνα όλο το χρόνο δεδομένου ότι οι Λιβανέζοι ενδιαφέρονται για city breaks με έμφαση στα ψώνια, τη διασκέδαση, τα καζίνα κλπ. Τελευταία δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή και για χειμερινούς προορισμούς. Το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 5.500 Λιβανέζοι τουρίστες ο αριθμός του βαίνει αυξανόμενος με προοπτικές να υπερβούν τους 40.000 το 2017.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης