Από τους πιο... τσιγκούνηδες τουρίστες της ΕΕ οι Έλληνες συνταξιούχοι

Από τους πιο... τσιγκούνηδες τουρίστες της ΕΕ οι Έλληνες συνταξιούχοι

Οι πιο «γαλαντόμοι» τουρίστες της Ε.Ε. από την ανώτερη ηλικιακή κλίμακα των 65 και άνω προέρχονται από το Λουξεμβούργο με μία δαπάνη της τάξεως των 120,8 ευρώ την ημέρα, οι Αυστριακοί με 106,9 ευρώ την ημέρα, οι Μαλτέζοι με 93,7 ευρώ και οι Ιρλανδοί με 88 ευρώ την ημέρα

Από τους πιο... τσιγκούνηδες τουρίστες της ΕΕ οι Έλληνες συνταξιούχοι
Μία στις πέντε ή συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε όλο τον κόσμο αφορούν τουρίστες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ηλικίας 65 ετών και άνω. Στην Ελλάδα μάλιστα το ποσοστό των 65άρηδων που ταξιδεύουν είναι ακόμη υψηλότερο και φθάνει το 24%.

Τα στοιχεία επεξεργάστηκε η Eurostat με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας επιπλέον ότι το μερίδιο των μεγαλύτερων σε ηλικία Ευρωπαίων της Ε.Ε. είναι παρ' όλα αυτά χαμηλότερο όσον αφορά τις δαπάνες στον τουρισμό και αντιστοιχεί στο 16% επί του συνόλου: Ένας 65άρης τουρίστας ξοδεύει 52,6 ευρώ την ημέρα ή 12,7 ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον «κοινό» τουρίστα.

Κλείσιμο
Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η επόμενη πιο «δυνατή» ηλικιακή ομάδα στον τουρισμό, με βάση τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, είναι αυτή των 35 - 44 ετών (μερίδιο 18%), ακολουθούν οι ηλικίες από 55- 64 (17%), 45 - 54 ετών (16%), ενώ οι νεότερες ηλικίες 25 - 34 και 15,-24% έχουν τα χαμηλότερα μερίδια 14% και 14% αντίστοιχα.



Γενικότερα, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά Ευρωπαίοι τουρίστες προτιμούν σε ένα ποσοστό 66% τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ ένα 34% ταξιδεύει στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτών που ταξιδεύουν στο εσωτερικό είναι η συντριπτική πλειοψηφία αφού φθάνει το 92%. Σημειωτέον ότι οι Ελληνες μαζί με τους Κύπριους και τους Γάλλους 65αρηδες+ είναι οι εθνικότητες με τη μεγαλύτερη αναλογία διανυκτερεύσεων. Πρωταθλητές στα ταξίδια στο εξωτερικό αποδεικνύονται οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Μάλτας με ποσοστά αντίστοιχα 99%, 91% και 82%.

Τι ξοδεύουν οι τουρίστες

Οι πιο «γαλαντόμοι» τουρίστες της Ε.Ε. από την ανώτερη ηλικιακή κλίμακα των 65 και άνω προέρχονται από το Λουξεμβούργο με μία δαπάνη της τάξεως των 120,8 ευρώ την ημέρα, οι Αυστριακοί με 106,9 ευρώ την ημέρα, οι Μαλτέζοι με 93,7 ευρώ και οι Ιρλανδοί με 88 ευρώ την ημέρα. Οι Έλληνες συνταξιούχοι ανήκουν στους Ευρωπαίους που ξοδεύουν τα λιγότερα και βρίσκονται μάλιστα στην 3η θέση της εν λόγω λίστας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης