Το μαγευτικό χωριό στην Ολλανδία που δεν έχει δρόμους

Το μαγευτικό χωριό στην Ολλανδία που δεν έχει δρόμους

Έχει 180 γέφυρες που περνούν πάνω από τα ποτάμια και τα κανάλια και ο μόνος τρόπος για να μετακινηθεί κανείς μέσα σε αυτήν είναι με τα πόδια, βάρκα ή ποδήλατο

Το μαγευτικό χωριό στην Ολλανδία που δεν έχει δρόμους
Το χωριό Giethoorn, στην Ολλανδία, είναι διάσημο λόγω ενός πολύ ιδιαίτερου χαρακτηριστικού του: Δε θα συναντήσετε αυτοκίνητα ή λεωφορεία και γενικότερα κάποιο είδος σύγχρονου μεταφορικού μέσου. 

Αυτό το ειδυλλιακό μέρος το οποίο είναι γνωστό και ως η «Βενετία της Ολλανδίας», δεν έχει δρόμους παρά μόνο κανάλια. Το κύριο μεταφορικό μέσο είναι οι βάρκες και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να πάει κάποιος από το ένα μέρος στο άλλο. Η ηρεμία, η χαλάρωση και η άνεση είναι αυτά που κυριαρχούν σε αυτό το μέρος. Έτσι, η συγκεκριμένη περιοχή ζει στους δικούς της ρυθμούς, μακριά από το άγχος της πόλης.

Έχει 180 γέφυρες που περνούν πάνω από τα ποτάμια και τα κανάλια και ο μόνος τρόπος για να μετακινηθεί κανείς μέσα σε αυτήν είναι με τα πόδια, βάρκα ή ποδήλατο.

Κλείσιμο
Το Giethoorn ιδρύθηκε το 1230 από μια ομάδα προσφύγων από τα νότια, που βρέθηκαν στην περιοχή ψάχνοντας για τη νέα τους ζωή.

Δείτε φωτογραφίες από αυτό το πανέμορφο χωριό



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης