Γερμανοί τουρ οπερέιτορς: Δωρεάν ακυρώσεις στα ταξίδια προς Κωνσταντινούπολη

Γερμανοί τουρ οπερέιτορς: Δωρεάν ακυρώσεις στα ταξίδια προς Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές καθώς και ο πρωθυπουργός Binali Yildirim αρνήθηκαν ό,τι υπήρξε κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο 

Γερμανοί τουρ οπερέιτορς: Δωρεάν ακυρώσεις στα ταξίδια προς Κωνσταντινούπολη
Tην επιλογή να ακυρώσουν προγραμματισμένα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη προσφέρουν στους πελάτες τους οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Οι τρομοκράτες, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στον ISIS, προκάλεσαν το θάνατο 44 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και 13 ξένοι, ενώ τραυματίστηκαν 300 επισκέπτες του αεροδρομίου. 

Οι τουρκικές αρχές καθώς και ο πρωθυπουργός Binali Yildirim αρνήθηκαν ό,τι υπήρξε κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο και το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ό,τι τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν άμεσα. Επρόκειτο για την 4η μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία από τις αρχές του έτους.

Κλείσιμο
Το γερμανικό ΥΠΕΞ αντέδρασε εκδίδοντας ταξιδιωτική σύσταση στην οποία προτείνεται επικοινωνία των τουριστών με τον τουρ οπερέιτορ και την παρακολούθηση της επικαιρότητας. 

Οπως αναφέρει η σύσταση, η πολιτική ένταση, οι βίαιες συγκρούσεις και οι τρομοκρατικές επιθέσεις παραμένουν στο προσκήνιο στην Τουρκία και οι τουρίστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν ταξιδεύουν σε μεγάλες πόλεις της χώρας και βρίσκονται σε τουριστικές ατραξιόν και ανάμεσα σε μεγάλα πλήθη.

Οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ καταδικάζουν τις επιθέσεις και προσφέρουν ήδη δωρεάν ακύρωση των ταξιδίων στην Κωνσταντινούπολη. Οι  TUI, DER Touristik, FTI και Öger Tours, δήλωσαν ό,τι οι πελάτες με ημερομηνίες αναχώρησης έως τις 31 Ιουλίου δικαιούνται να ακυρώσουν δωρεάν ή να αλλάξουν προορισμό.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Öger Tours, Songül Göktas-Rosati, ο τουρ οπερέιτορ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και γερμανικές αρχές και ακολουθεί αυστηρά τις συμβουλές του γερμανικού ΥΠΕΞ ενημερώνοντας κατάλληλα τους πελάτες του.

Ο Bentour επιτρέπει την ακύρωση ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ορίσει ημερομηνίες αναχώρησης. Ο Studiosus προβλέπει ό,τι η τελευταία τρομοκρατική επίθεση μπορεί να έχει αντίκτυπο στη ζήτηση, όμως θεωρεί ό,τι η τουριστική βιομηχανία πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη και να μη σταματήσει να στηρίζει τους τοπικούς συνεργάτες της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης