Βρετανός τουρίστας στην Κω: Είμαστε στην Ελλάδα χωρίς μετρητά

Βρετανός τουρίστας στην Κω: Είμαστε στην Ελλάδα χωρίς μετρητά

«Δεν μπορούμε ανταλλάξουμε λίρες Βρετανίας ή Σκωτίας, καθώς δεν έχουμε επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει ξενοδοχείο της Κω

Βρετανός τουρίστας στην Κω: Είμαστε στην Ελλάδα χωρίς μετρητά
Αφραγκοι κινδυνεύουν να μείνουν οι Βρετανοί τουρίστες, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες για διακοπές στο εξωτερικό, καθώς σε αρκετούς προορισμούς δεν μπορούν να ανταλλάξουν τις λίρες τους με τοπικά νομίσματα.

Η Daily Mail, σε ρεπορτάζ της, φιλοξενεί δηλώσεις Βρετανών τουριστών σε διάφορους προορισμούς, ανάμεσά τους και η Κως, οι οποίοι αναφέρουν ότι τράπεζες και ξενοδοχεία δεν δέχονται να ανταλλάξουν τις λίρες με το τοπικό νόμισμα γιατί ακόμη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ορίσει την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας,Τέτοια συμβάντα αναφέρονται στις ΗΠΑ, Ελλάδα, Βουλγαρία και Αυστραλία.

Βρετανός τουρίστας στην Κω διαμηνύει: «Είμαστε στην Ελλάδα, χωρίς δυνατότητα μετρητών με ανταλλαγή λιρών ή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ».
Κλείσιμο



Δημοσιεύει και μια ειδοποίηση ξενοδοχείου της Κω, που αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε ανταλλάξουμε λίρες Βρετανίας ή Σκωτίας αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχουμε μια επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Ανταλλακτήρια συναλλάγματος στη Βάρνα, στη Νέα Υόρκη, στη Χαβάη και στην Αυστραλία, όπως αναφέρουν Βρετανοί τουρίστες, δεν δέχονται να ανταλλάξουν λίρες με τοπικά νομίσματα, αναμένοντας την επίσημη ισοτιμία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης