Tripinview Monthly Report: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της Μεσογείου για διακοπές

Tripinview Monthly Report: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της Μεσογείου για διακοπές

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων

Tripinview Monthly Report: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της Μεσογείου για διακοπές
Στην Ελλάδα και στην Ιταλία προτιμούν να αναζητήσουν προορισμούς διακοπών οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός Μεσογείου, ενώ οι κάτοικοι των Μεσογειακών χωρών αναζητούν προορισμούς διακοπών στην χώρα τους, σύμφωνα με το Monthly Report που άρχισε να διανέμει το www.tripinview.com.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων των ταξιδιωτών από την Μ.Βρετανία, την Γερμανία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Ιταλία είναι η πρώτη προτίμηση των Σκανδιναβών και ιδίως των Σουηδών.Στις προτιμήσεις των Βρετανών ακολουθούν η Γαλλία και η Ισπανία. Οι Γερμανοί εκτός από την Ελλάδα προτιμούν Ιταλία και Γαλλία, ενώ στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών ακολουθούν η Γαλλία και η Ισπανία. Οι Αμερικάνοι, εκτός από την Ελλάδα δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στην Γαλλία και στην Τουρκία.Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρώτη προτίμηση Ελλήνων, Τούρκων, Ιταλών, Γάλλων και Ισπανών είναι η χώρα τους και ακολουθεί η πιο κοντινή γειτονική χώρα.

Οι προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών σε παραθαλάσσιους προορισμούς Ρόδος, Κάννες, Ίμπιζα και Σαντορίνη είναι οι πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών, ενώ οι Βρετανοί φαίνεται να προτιμούν Κεφαλλονιά, Αλόννησου, Μεσσηνία και Βαρκελώνη. Οι ταξιδιώτες από την Ουγγαρία και την Σερβία επιλέγουν Ιόνιο (Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα) και Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Θάσος), ενώ οι Αμερικάνοι ξεκινούν από την Αττική για να συνεχίσουν στην Μήλο, την Άνδρο ή τους Παξούς.

Κλείσιμο
Στον αντίποδα οι λαοί της Μεσογείου προτιμούν τις παραλίες της χώρας τους κι έτσι οι Έλληνες προτιμούν Άνδρο, Ανάφη, Κέρκυρα και Χαλκιδική, οι Γάλλοι την Κυανή Ακτή καθώς και τα νησιά της Μαγιόρκα και της Ίμπιζα, οι Ισπανοί προτιμούν την υπέροχη Cadiz, οι Ιταλοί επιλέγουν τις μοναδικές παραλίες της Γένοβας και της Σικελίας και οι Τούρκοι επιμένουν να επιλέγουν τις εκπληκτικές παραλίες της Mugla και της Antalya.

Σχετικά με το Tripinview Monthly Report: Η παραπάνω ανάλυση αφορά στο χρονικό διάστημα από 1/5 έως 31/5 και βασίζεται στα στοιχεία των επισκεπτών του ιστότοπου www.tripinview.com οι οποίοι προέρχονται από 190 χώρες από όλο τον κόσμο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης