Το 1/3 των Βρετανών θα κάνει κράτηση την τελευταία στιγμή

Το 1/3 των Βρετανών θα κάνει κράτηση την τελευταία στιγμή

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι αφήνουν την κράτηση για την τελευταία στιγμή δεν το κάνουν επειδή κυνηγούν τις προσφορές, καθώς ο λόγος αυτός αντιπροσωπεύει μόνο το 15% του δείγματος της έρευνας

Το 1/3 των Βρετανών θα κάνει κράτηση την τελευταία στιγμή
Σχεδόν τα 2 τρίτα (65%) των Βρετανών που προγραμματίζουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι έχουν κάνει κράτηση, σε αντίθεση με το 35% που δεν έχει κάνει ακόμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Βρετανικών τουριστικών γραφείων ΑΒΤΑ. 

Η Ένωση καλεί τους Βρετανούς που προγραμματίζουν διακοπές να μην περιμένουν πλέον πολύ για να κάνουν κράτηση, καθώς τα στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για προορισμούς της Δ. Μεσογείου, με αξιοσημείωτες αυξήσεις κρατήσεων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία (26%), η Πορτογαλία (29%), καθώς και στην Κύπρο (18%).

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι αφήνουν την κράτηση για την τελευταία στιγμή δεν το κάνουν επειδή κυνηγούν τις προσφορές, καθώς ο λόγος αυτός αντιπροσωπεύει μόνο το 15% του δείγματος της έρευνας. 

Οι βασικοί λόγοι είναι προσωπικοί ή σχετίζονται με την οικονομική τους κατάσταση.

Συγκεκριμένα οι λόγοι είναι οι εξής:
Κλείσιμο
-οικονομική κατάσταση – 22%
-προσωπικά ζητήματα (π.χ. ασθένεια στην οικογένεια) – 22%
-«δεν είχα το χρόνο» - 20%
-«Ποτέ δεν κάνω κράτηση διακοπών τόσο νωρίς» - 18%
-Εργασιακές υποχρεώσεις – 16%
-Περιμένω τις προσφορές της τελευταίας στιγμής – 15%

"Υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα στην Ελλάδα"
H μείωση της ζήτησης για δημοφιλείς προορισμούς όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος μετά τις ταξιδιωτικές συστάσεις του Foreign Office για απειλή τρομοκρατίας, έχει μεταφέρει τη ζήτηση για προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου.

Γι' αυτό η ΑΒΤΑ προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην κράτηση ενδέχεται να έχει συνέπειες και να μη βρούν κατάλυμα στον προορισμό πρώτης επιλογής ή στις ημερομηνίες που επιθυμούν. 

Και για την Ελλάδα, σε ορισμένα νησιά και ορισμένες ημερομηνίες, ενδέχεται να συμβεί αυτό, όπως αναφέρει η Ένωση, συμβουλεύοντας τους Βρετανούς τουρίστες να είναι ευέλικτοι όσον αφορά τις ημερομηνίες και τα νησιά προτίμησης. 

Η γενική μείωση του αριθμού των τουριστών στην Τουρκία, αναφέρει, την καθιστά μια καλή επιλογή προορισμού για κράτηση της τελευταίας στιγμής.

Συμβουλεύει επίσης τους Βρετανούς να επιλέξουν εναλλακτικούς προορισμούς σε περιοχές, πόλεις και θέρετρα που βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως τις βόρειες ακτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και πόλεις στην ενδοχώρα.

Επιπλέον, προτείνει τα ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν (Ιούλιο και Αυγουστο) καθώς ο καιρός στη  Μεσόγειο παραμένει ζεστός μέχρι και τον Οκτώβριο.

«Η συμβουλή μου σε όσους θα κάνουν κράτηση την τελευταια στιγμή είναι να είναι ευέλικτοι και να αναζητούν τη συμβουλή επαγγελματιών στο χώρο των ταξιδίων οι οποίοι θα τους προτείνους τις καλυτερες επιλογές και προορισμούς που είναι διαθέσιμοι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ABTA, Mark Tanzer.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης