Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Απρίλιο

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Απρίλιο

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ με 4,92 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 11%

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Απρίλιο
Αύξηση 1,2% της επιβατικής κίνησης καταγράφηκε το μήνα Απρίλιο στο Ελευθέριος Βενιζέλος σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ, όπως αναφέρει το ΔΑΑ.


Το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε παρά:

Κλείσιμο
α. την επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου 2016 και

β. τη σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015 λόγω της σύμπτωσης ορθόδοξου και καθολικού Πάσχα.

Η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3% καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν οριακή κάμψη κατά 0,5%.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι ξένοι επισκέπτες εμφανίστηκαν ελαφρά μειωμένοι σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης λόγω του Καθολικού Πάσχα τον Απρίλιο 2015.

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ με 4,92 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 11%.

Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. αντίστοιχα. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 12% και 10% αντίστοιχα.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης