Ελληνο-ρωσικό συνέδριο για τον τουρισμό στην Αθήνα το Μάιο

Ελληνο-ρωσικό συνέδριο για τον τουρισμό στην Αθήνα το Μάιο

Από πλευράς Ελλάδας, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν η ηγεσία του υπουργείου, ο ΕΟΤ, αλυσίδες ξενοδοχείων και λοιποί τουριστικοί οργανισμοί

Ελληνο-ρωσικό συνέδριο για τον τουρισμό στην Αθήνα το Μάιο
Το διμερές συνέδριο "Ρωσία-Ελλάδα: Προοπτικές συνεργασίας στον τουρισμό" διοργανώνεται από τις 10 έως τις 13 Μαϊου 2016 στην Αθήνα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας και του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Oleg Safonov, την ηγεσία της Ένωσης της Ρωσικής Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας (RUTI), τουριστικούς πράκτορες, τουρ οπερέιτορ και ειδικούς καθώς και από κέντρα τουριστικής πληροφόρησης. Από πλευράς Ελλάδας, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν η ηγεσία του υπουργείου, ο ΕΟΤ, αλυσίδες ξενοδοχείων και λοιποί τουριστικοί οργανισμοί.

Οι εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας με τη Ρωσία, ενώ θα δοθεί έμφαση και στη πιθανότητα διεύρυνσης των διμερών σχέσεων συνεργασίας στον τουρισμό. Εξαιτίας της ισοτιμίας του ρουβλίου, οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία προς την Ελλάδα κατά το περασμένο 9μηνο είχαν μείωση 48% σε σύγκριση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2014. 

Ωστόσο, φέτος οι προβλέψεις του ΕΟΤ κάνουν λόγο για ανάκαμψη των ροών από τη Ρωσία στα επίπεδα του 2013. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι Έλληνες ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές για τους Ρώσους τουρίστες σε δημοφιλείς για τη συγκεκριμένη αγορά all inclusive μονάδες.

Επιπλέον, η Ελλάδα αύξησε τον αριθμό των μακροχρόνιων βίζα που εκδίδει στους Ρώσους και εγκαινίασε νέα κέντρα βίζα αυξάνοντας τους υπαλλήλους στα ήδη υπάρχοντα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέφθηκαν τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 7% κατά το περασμένο 9μηνο. Προκειμένου να δώσει ώθηση στα ταξίδια αυτά, η Ρωσία σκοπεύει να ανοίξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης