Telegraph: 3 ελληνικά νησιά στα καλύτερα της Ευρώπης για οικογενειακές διακοπές

Telegraph: 3 ελληνικά νησιά στα καλύτερα της Ευρώπης για οικογενειακές διακοπές

Ανάμεσα στα 11 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για διακοπές, βρίσκονται η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Λευκάδα 

Telegraph: 3 ελληνικά νησιά στα καλύτερα της Ευρώπης για οικογενειακές διακοπές
Η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Λευκάδα είναι ανάμεσα στα 11 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για διακοπές, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph. Για τη Ρόδο η εφημερίδα αναφέρει: "Το νησί ενδείκνυται για όσους αγαπούν την ιστορία, τη γαστρονομία, τους ιδεαλιστές και τις οικογένειες.

Η πρώτη στάση θα πρέπει να είναι η παλαιά πόλη της Ρόδου, η οποία βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία μέσα σε μια ακρόπολη με τείχη πάχους 12 ποδιών. Το πρώην κάστρο την Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη προσφέρει μια έντονη ατμόσφαιρα μεσαίωνα στον επισκέπτη, όμως περπατώντας λίγο πιο έξω, θα βρεθείτε μέσα στον πολύπλοκο λαβύρινθο του Βυζαντινού τμήματος με του μιναρέδες και τα πολύ στενά ατμοσφαιρικά σοκάκια. Πέρα από την πόλη της Ρόδου, υπάρχει ποικιλία κοιλάδων και όμορφων παραλιών. Ελάτε κατά την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο για να δείτε τις πεταλούδες να βγαίνουν από τις χρυσαλλίδες στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Μην ξεχάσετε τις θαλάσσιες περιηγήσεις με σκάφη που διαθέτουν γυάλινο πάτωμα στο Μανδράκι, όπου μπορεί σύντομα να κατασκευαστεί μια καινούρια ρέπλικα 150 μέτρων του Κολοσσού της Ρόδου.Πρόταση διαμονής: To Kokkini Porta Rossa είναι ένα στυλάτο μπουτίκ ξενοδοχείο που προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα, εξαιρετική διακόσμηση και καλό φαγητό, αλλά και προσωποποιημένες υπηρεσίες από τους Έλληνες ιδιοκτήτες".Για την Κέρκυρα, η εφημερίδα αναφέρει: "Όταν ακούτε 'Κέρκυρα' στο μυαλό μπορεί να σας έρχονται οι ακρότητες στον Κάβο. Όμως σήμερα περιορίζονται σε πιο απομακρυσμένα μέρη του νησιού, το οποίο ενδείκνυται για οικογένειες. Οι δύο βασικές ακτές της Κέρκυρας βρίσκονται σε απόλυτη αντίθεση και ολόκληρο το νησί εξερευνείται εύκολα με το αυτοκίνητο. Οι αποστάσεις είναι μέτριες επομένως τα παιδιά δεν θα κουραστούν πολύ.

Κλείσιμο
Η βασική οικογενειακή ατραξιόν είναι ο θαλάσσιο πάρκο Aqualand, όμως κατευθυνθείτε προς τις δυτικές ακτές για εξαιρετικές αμμουδιές. 

Σε μερικές όπως ο Ίσος στα νοτιοδυτικά ή ο Άγιος Στέφανος στα βόρεια, η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά, και άλλες συγκεντρώνουν πάρα πολλά παιδιά. Η ανατολική πλευρά διαθέτει πολύ πιο ήρεμα νερά, με περισσότερες βοτσαλωτές παραλίες.
 
Πρόταση διαμονής: Το MarBella Corfu στην ανατολική ακτή, αποτελεί μια επιλογή με καλό all inclusive value, με καλύτερο φαγητό από αντίστοιχα resort".
 
Για τη Λευκάδα, η Telegraph γράφει: "Οι έφηβοι που είναι λάτρεις των σπορ θα αγαπήσουν τη Λευκάδα στο Ιόνιο, με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα ελκυστικά θαλάσσια σπορ. 
Αποφύγετε τις τουριστικές ανατολικές ακτές, και κατευθυνθείτε προς την πιο απομονωμένη δυτική ακτή, όπου θα συναντήσετε το χωριό Άγιος Νικήτας με θέα στην τιρκουάζ θάλασσα.Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε το Κάθισμα (2,5 μίλια μακριά), μια πασίγνωστη βοτσαλωτή παραλία με καφετέριες και ταβέρνες, καθώς και την επίσης βοτσαλωτή και πιο διακριτική παραλία Μύλος με πρόσβαση με σκάφος. Στις νότιες ακτές, η Βασιλική προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για wind surfing και καταδύσεις, ενώ ο Άγιος Ιωάννης, κοντά στην πόλη της Λευκάδας, είναι η ιδανική περιοχή για kite-surfing.Πρόταση διαμονής: Στο Myrto Apartments, με 6 αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα με θέα στην ακτή".Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα νησιά...

1. Xβαρ, Κροατία



2. Μαγιόρκα, Ισπανία


3. Λανθαρότε, Ισπανία



4. Ρόδος, Ελλάδα



5. Kέρκυρα, Ελλάδα



6. Κορσική, Γαλλία



7. Σαρδηνία, Ιταλία



8. Λευκάδα, Ελλάδα



9. Île de Ré, Γαλλία


10. Σικελία, Ιταλία



11. Μινόρκα, Ισπανία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης