Ο Independent προτείνει: 48 ώρες στη Ρόδο

Ο Independent προτείνει: 48 ώρες στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και η αρχιτεκτονική του συνδυάζει επιρροές από την κλασσική εποχή και την Art Deco - Ο επισκέπτης, ακόμα και μέσα σε 48 ώρες μπορεί να δει και να θαυμάσει τα αξιοθέατα της Παλιάς Πόλης, να επισκεφθεί το Ενυδρείο του νησιού και να δει τις πανέμορφες παραλίες του

Ο Independent προτείνει: 48 ώρες στη Ρόδο
Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη, ακόμα και όταν διαθέτει μόνο 48 ώρες για να την περιηγηθεί. Αυτό ισχυρίζεται ο ταξιδιωτικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας Independent, Simon Calder, που κάνει ένα ρεπορτάζ - αφιέρωμα στο τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το νησί εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ακόμα και χωρίς το περίφημο άγαλμα, τον Κολοσσό της Ρόδου. Η Παλιά Πόλη με τα τείχη της στο βόρειο μέρος του νησιού αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται από τις αρχαιότερες ενεργές μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο και σημείο συνάντησης πολλών πολιτισμών. Εδώ, στο Κολλακιό περιλαμβάνεται ο πολύ γνωστός δρόμος των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή Καστέλο, το Νοσοκομείο, που έχει μετατραπεί σε μουσείο, οι ναοί του Τάγματος και άλλα σημαντικά κτήρια. Στη Χώρα βρίσκεται το τουρκικό παζάρι γύρω από το τζαμί του Σουλεϊμάν, η παλαιά αγορά και άλλα κτήρια τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η Νέα Πόλη είναι απίστευτα ελκυστική για τον επισκέπτη, διαθέτει κτήρια που μαρτυρούν το πέρασμα των Ιταλών και την ιταλική κατοχή στο νησί και στα ανατολικά της βρίσκεται το λιμάνι Μανδράκι, στο οποίο είχε στηθεί το περίφημο άγαλμα, «ο Κολοσσός της Ρόδου», ένα από τα Επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, που απεικόνιζε τον θεό Ήλιο.

Κλείσιμο
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περπατήσει κατά μήκος της προκυμαίας στο Μανδράκι και να φθάσει μέχρι τους τρεις μεσαιωνικούς μύλους που παλιά άλεθαν σιτηρά.  Στην Παλιά Πόλη τα ερείπια από τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης και ο δρόμος των Ιπποτών εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, που όταν φθάσει έξω από την Παλιά Πόλη στην γωνία Διάκου και Βενιζέλου θα έχει την ευκαιρία να γευτεί το καλύτερο κεμπάπ της Ρόδου.

Το «window shopping» είναι μια απολαυστική στιγμή για τον επισκέπτη στη Ρόδο, αφού το νησί διαθέτει καταστήματα όλων των μεγάλων και επώνυμων brand στον κόσμο.



Οι επιλογές για διαμονή στο νησί είναι πολλές. Στην Παλιά Πόλη ο δημοσιογράφος ξεχωρίζει το Knights Boutique Hotel, στην υψηλή περίοδο μια σουίτα κοστίζει 375 ευρώ την ημέρα ενώ την χαμηλή περίοδο τα δύο άτομα πληρώνουν 145 ευρώ την ημέρα με πρωινό.

Αν ο επισκέπτης θελήσει να γευτεί ντόπιες σπεσιαλιτέ θα πρέπει να πάει για φαγητό εκεί που τρώνε και οι ντόπιοι, δηλαδή στην οδό Σοφοκλέους, στο εστιατόριο «Ρωμιός», όπου το φαγητό είναι το ίδιο απολαυστικό, είτε στην δροσερή αυλή, είτε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Αν όλα τα παραπάνω ο επισκέπτης καταφέρει να τα κάνει σε μια μέρα, την επόμενη ημέρα μπορεί να επισκεφθεί μια εκκλησία, ειδικότερα, αν είναι Κυριακή, θα συναντήσει εκεί τους ντόπιους, μετά ένα γευστικό brunch στον φούρνο «Φουρνάρικο», που διαθέτει ξυλόφουρνο, είναι ό,τι χρειάζεται, ζητήστε έναν φραπέ και συνδυάστε τον με γευστικό μπακλαβά!

Ένας περίπατος στο πάρκο Monte Smith επιβάλλεται. Το πάρκο βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και πήρε το όνομά του από τον Βρετανό στρατηγό William Smith των Ναπολεόντειων πολέμων. Επίσης, μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού θα αποζημιώσει τον επισκέπτη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο μεσαιωνικό κτίριο του μεγάλου νοσοκομείου των Ιπποτών. Η οικοδόμησή του άρχισε το 1440 από τον Μεγάλο Μάγιστρο de Lastic (ντε Λαστίκ), με χρήματα που άφησε με το θάνατό του ο προκάτοχός του Fluvian (Φλουβιανός), αλλά ολοκληρώθηκε 49 χρόνια αργότερα από τον Μάγιστρο D' Aubusson.

Το απόγευμα, αν ο καιρός το επιτρέπει, στις όμορφες παραλίες του νησιού μπορεί κανείς να κάνει μαθήματα windsurfing. Θα πρέπει να συμφωνήσει το μάθημα εκ των προτέρων και το κόστος είναι 63 ευρώ για δύο ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης