Lonely Planet: Αυτές είναι οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε το 2016

Lonely Planet: Αυτές είναι οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε το 2016

Η τουριστική ιστοσελίδα Lonely Planet έδωσε στην δημοσιότητα τις δέκα πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2016 - Πόλεις πολύβουες, όπως το Μάντσεστερ στη Βρετανία και πόλεις, δίπλα στην θάλασσα και μέσα στο πράσινο, όπως το Κότορ, στο Μαυροβούνιο

Lonely Planet: Αυτές είναι οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε το 2016
Αν σχεδιάζετε τις επόμενες διακοπές σας για το καλοκαίρι του 2016 ή απλά, αν θέλετε να οργανώσετε ένα όμορφο ταξίδι μέσα στη νέα χρονιά, που σε λίγο θα μας χτυπήσει την πόρτα, τότε, ο νέος κατάλογος της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Lonely Planet, έχει γίνει για σας!

H ιστοσελίδα παρουσίασε τις δέκα πόλεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες μέσα στο 2016. Από το Μάντσεστερ στη Βρετανία μέχρι το Δουβλίνο στην Ιρλανδία, το παραλιακό Κότορ στο Μαυροβούνιο ή το εξωτικό Μουμπάι στην Ινδία, οι λάτρεις, των ταξιδιών μπορούν να επιλέξουν τον προορισμό που τους ταιριάζει.

Αυτή είναι η λίστα με τις δέκα πόλεις που η τουριστική ιστοσελίδα Lonely Planet σας συνιστά ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε:

Κλείσιμο

1.
Κότορ, Μαυροβούνιο

Μια μικρή παραθαλάσσια πόλη σας καλεί να δείτε το παλιό της λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος της.

2. Κίτο, Εκουαδόρ

Η πρωτεύουσα του Ισημερινού αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι χτισμένη στη λεκάνη του ποταμού Γκουαλαμπάμπα, στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα, σε υψόμετρο 2.850 μέτρων, κάτι που την κάνει τη δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου μετά την πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας.

3. Δουβλίνο, Ιρλανδία.

Με έντονη νυχτερινή ζωή και φιλόξενους κατοίκους εγγυάται ότι όποιος αποφασίσει να την επισκεφθεί δεν θα πλήξει.

4. Τζορτζ Τάουν στη Μαλαισία.

Με πληθυσμό 500.000 κατοίκους, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η μοναδική της αρχιτεκτονική έχει δεχθεί επιρροές από την βρετανική αποικιοκρατία, ενώ το όνομά της το οφείλει στον Άγγλο βασιλιά Γεώργιο τον ΙΙΙ.

5. Ρότερνταμ, Ολλανδία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, μετά το Άμστερνταμ και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη. Γνωστή σε όλο τον κόσμο για την σύγχρονη αρχιτεκτονική της.

6. Μουμπάι, Ινδία

Είναι το εμπορικό κέντρο της Ινδίας, η πόλη όπου άνθισε το «Μπόλιγουντ» και στην οποία προσέρχονται Ινδοί από όλη την χώρα για να δοκιμάσουν την τύχη τους στον χώρο του θεάματος.

7. Φριμάντλ, Αυστραλία

Μικρή παραθαλάσσια πόλη με πληθυσμό 25.000 κατοίκους, με καλά εστιατόρια και με πολλές αθλητικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες με περισσή ενέργεια.

8. Μάντσεστερ, Βρετανία

Για όποιον δεν επιθυμεί να απομακρυνθεί πολύ από την Ευρώπη, αλλά και να δει μια πόλη διαφορετική από το Λονδίνο. Γνωστή για τις κορυφαίες ομάδες Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

                                                         Νάσβιλ - ΗΠΑ



9.
Νάσβιλ, ΗΠΑ

Η πρωτεύουσα του Τενεσί, είναι η πόλη όπου γεννήθηκε η κάντρυ μουσική και είναι φημισμένη για την νυχτερινή ζωή που προσφέρει σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

                                                         Ρώμη, Ιταλία



10.
Ρώμη, Ιταλία

Η «Αιώνια Πόλη» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με σπουδαία αξιοθέατα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για όλα τα βαλάντια, είναι έτοιμη να την εξερευνήσει και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης