Conde Nast Traveller: Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αθήνα άμεσα

Conde Nast Traveller: Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αθήνα άμεσα

Το διεθνής εμβέλειας περιοδικό προτείνει μικρές γωνιές του ιστορικού κέντρου

Conde Nast Traveller: Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αθήνα άμεσα
Μια διθυραμβική κριτική για την Πλάκα και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου από το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler.

Στην ελληνική πρωτεύουσα, μια γειτονιά αιώνων, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει αυτές τις μέρες από τα γνωστα καταστήματα με σουβενίρ, εν μέρει χάρη σε ένα νέο ξενοδοχείο με μπαρ που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Αν είστε ακόμα με την εντύπωση ότι η Αθήνα αξίζει λίγο περισσότερο από μια στάση μικρή σαν pitstop, τόσο μικρή ώστε να χαζέψετε τον Παρθενώνα πριν από τη μετάβαση σας στα νησιά, τότε θα πρέπει να κλείσετε μια νύχτα ή δύο στο νέο ξενοδοχείο AthensWas. Το μπαρ στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και η ανεμπόδιστη θέα με τα κοντινά πλάνα της Ακρόπολης είναι ένα θαύμα, όπως είναι και τα 20 μοντερνα αλλά ταυτόχρονα ρετρό δωμάτια με τις Le Corbusier πολυθρόνες και τα Warren Platner τραπεζάκια. Αλλά το πραγματικό σημείο που θα σας αποτελειώσει είναι η τοποθεσία του ξενοδοχείου στην περιοχή της Πλάκας, μια μικρή ζωνη ενέργειας στη μέση της ιστορικής Αθήνας. Αν και είναι γεμάτη από τουρίστες (ειδικά δεδομένου οικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα είναι πιο θετικές από ό, τι ήταν το περασμένο καλοκαίρι), υπάρχουν περισσότερα για να κάνει κανείς εδώ από ό, τι να περιηγηθεί στα ερείπια. Παρακάτω, ένα «φύλλο πορείας» για το πώς να γεμίσετε το διάστημα μεταξύ αξιοθέατων και κοκτέιλ κατά τη διάρκεια του happy hour στην οροφή του ξενοδοχείου σας.

Κλείσιμο
Φαγητό

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο και το Manimani ειδικεύεται σε πιάτα από την τραχιά νοτιοανατολική Πελοπόννησο περιοχή της Μάνης, που είναι γνωστή για την απλή αλλά ισχυρή γεύση της και τις συνταγές που επικεντρώνεται γύρω από φάβα και το πορτοκαλί σε χρώμα παστό χοιρινό που ονομάζεται σύγκλινο.


Μπαχαρικά

Άνοιξε πρόσφατα από έναν πρώην δημοσιογράφο , Δάφνις και Χλόη είναι ένα μικρό κατάστημα πώλησης foraged και αρτυματικά φυτά που καλλιεργούνται για τους οποίους τα ελληνικά νησιά είναι διάσημα , όλα όμορφα συσκευασμένα . Εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων και κορυφαία εστιατόρια σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη ανεμιστήρες .


Κατάστημα 

Η γειτονιά της Πλάκας είναι γνωστή περισσότερο για τα καταστήματα με σουβενίρ από ό,τι για την καλή αισθητική της και τα καταστήματα με στυλ, αλλά το Forget me not προσφέρει ένα αντίδοτο για την τουριστική αηδία, με παιχνιδιάρικη επεξεργασία ειδών διακόσμησης του σπιτιού , ρούχα, παιχνίδια , και προϊόντα ομορφιάς , όλα από σύγχρονους Έλληνες σχεδιαστές .

Καφές
Το κλασικό Πλάκα καφέ Γιασεμί αποτελεί την ιδανική στάση για ένα απόγευμα για τόνωση με καφεϊνη- οι ντόπιοι αγαπούν τον παγωμένο φραπέ ένα ή ένα καυτό παράγωγο του τουρκικού καφέ (απλά φροντίστε να τον πείτε ελληνικό) . Φωτεινός πράσινος υπαίθριος χώρος με τραπέζια και καρέκλες ανεβαίνετε μια σειρά από πέτρινες σκάλες σε ένα γοητευτικό δρόμο που οδηγεί προς την Ακρόπολη .




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης