Ιndependent: Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα μεγάλα αεροδρόμια στον κόσμο

Ιndependent: Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα μεγάλα αεροδρόμια στον κόσμο

Όσο και αν φαίνεται παράξενο τέσσερα από τα πέντε πιο προβληματικά αεροδρόμια του κόσμου για τους επιβάτες βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο

 Ιndependent: Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα μεγάλα αεροδρόμια στον κόσμο
Ένα αεροδρόμιο μεγάλο αεροδρόμιο μιας μεγάλης πρωτεύουσας, είναι ένας πολυσύνθετος «ζωντανός» οργανισμός, που πέρα από την κίνηση των αεροπλάνων καλείται να καλύψει και τις ανάγκες εκατομμυρίων επιβατών κάθε χρόνο. Ως προς αυτό το δεύτερο στοιχείο, την άνεση και την ευκολία των επιβατών να κινηθούν εντός τους, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Independent ανέδειξαν τα πέντε χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τα τέσσερα από αυτά βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης, και μάλιστα είναι και σε ιδιαίτερα γνωστούς προορισμούς. Ίσως αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η έρευνα έχει να κάνει και με τον αριθμό των επιβατών που αυτά εξυπηρετούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν ανά επιβάτη. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ανανεωμένο LaGuardia της Νέας Υόρκης που πλέον έχει ανεβάσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε απίστευτα υψηλά επίπεδα.

Διαφορετικά, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα αεροδρόμια σε όλον τον πλανήτη με σαφώς χειρότερες επιδόσεις. Όμως εδώ μετρά τι έχει να προσφέρει ένα μεγάλο και φημισμένο αεροδρόμιο στα εκατομμύρια των επιβατών που βρίσκονται καθημερινά στις αίθουσές τους. Και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για πολλά «πρώτα ονόματα» των ευρωπαϊκών αεροδρομίων.

Κλείσιμο
Ιδού λοιπόν η λίστα με τα πέντε χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου, κατά την έγκυρη αγγλική εφημερίδα.

5. Γιόμο Κενιάτα, Ναϊρόμπι
Η Αφρική έχει τα χειρότερα, αλλά μερικά και από τα καλύτερα μεγάλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Αντίς Αμπέμπα και της Καζαμπλάνκα. Αλλά το αεροδρόμιο της Κένυα κερδίζει επάξια την πέμπτη θέση στον κατάλογο με τα χειρότερα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου.



4. Γενεύη
Ξεχάστε το στερεότυπο για την Ελβετική αποτελεσματικότητα. Η εκθετική αύξηση των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο φέρνουν πλέον στην επιφάνεια τις αδυναμίες του. Και τις μεγάλες ανάγκες που έχει για επενδύσεις εκσυγχρονισμού.



3: Σερεμέτγιεβο, Μόσχα
Χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς του 1980. Και έμεινε εκεί από τότε (ίσως και πιο κάτω λόγω φθοράς).



2. Φιουμιτσίνο, Ρώμη
Ακόμα και μετά την φωτιά του Μαϊου που μείωσε την κίνηση, το κύριο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας είνα ένα υπερκορεσμένο ... αναθρώπων και αποσκευών.



1. Σαρλ ντε Γκωλ, Παρίσι
Η σχεδίαση του ήταν μοντέρνα στην εποχή της, αλλά πλέον καθόλου λειτουργική για τα σύγχρονα δεδομένα των ταξιδιωτών. Ακόμα και ταξιδιώτες στο ίδιο τέρμιναλ δεν βγάζουν άκρη για του που πρέπει να πάνει και με ποιόν τρόπο θα φθάσουν εκεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης