Στο 10% του ΑΕΠ οι απώλειες από την «βουτιά» στον τουρισμό σε περιπτωση Grexit

Στο 10% του ΑΕΠ οι απώλειες από την «βουτιά» στον τουρισμό σε περιπτωση Grexit

Η τροφοδοσία των ξενοδοχείων το επόμενο μεγάλο πρόβλημα μετά τις ακυρώσεις και την πτώση στις κρατήσεις - Διεθνείς tour operators προειδοποιούν με μαζικές τουριστικές ακυρώσεις εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Στο 10% του ΑΕΠ οι απώλειες από την «βουτιά» στον τουρισμό σε περιπτωση Grexit
Σε «μαύρο» καλοκαίρι αναδεικνύεται το φετινό για τον τουρισμό μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που έχουν δημιουργήσει κύμα αβεβαιότητας στους τουρίστες και μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, σε έκθεση του Ιουνίου που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, σε περίπτωση Grexit οι απώλειες για το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να φτάσουν έως και το 10%.

Εκτός από τις ακυρώσεις και τη «βουτιά» στις κρατήσεις το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παράγοντες της τουριστικής αγοράς έχει να κάνει με την τροφοδοσία των επιχειρήσεων καθώς οι προμηθευτές απαιτούν μετρητά και οι περισσότεροι ξενοδόχοι αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Κλείσιμο

Όπως λένε αν δεν υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα της ρευστότητας και δεν ομαλοποιηθούν οι συναλλαγές, σε 5-10 ημέρες θα υπάρξει πλήρης αδυναμία των ξενοδοχείων να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους σε τρόφιμα και ποτά.

Ήδη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr οι μεγαλύτεροι Βρετανοί Γερμανοί αλλά και Ρώσοι tour operators ενημερώνουν μαζικά πως λόγω του φόβου της επικείμενης αναστάτωσης που επέλθει στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας ΕΕ θα πρέπει να προβούν σε πλήθος ακυρώσεων τουριστικών κρατήσεων. 

Πηγές των τουριστικών ενώσεων από Κρήτη και Δωδεκάνησα μιλούν για μια δραματική απειλή που λίγο θέλει να «τινάξει» όλη την τουριστική σεζόν «στον αέρα», προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στην απασχόληση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης