Guardian: Συμβουλές στους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και την Τυνησία

Guardian: Συμβουλές στους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και την Τυνησία

Ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους έχουν κλείσει διακοπές στην Ελλάδα, την Τυνησία και τη Γαλλία, δίνει ο Guardian, μετά τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και τις αιματηρές επιθέσεις στις άλλες δύο.

Guardian: Συμβουλές στους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και την Τυνησία
Τον αντίκτυπο που είχαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, την Τυνησία και τη Γαλλία στον τουρισμό των τριών χωρών αναλύει σε άρθρο του ο βρετανικός Guardian, παρέχοντας συμβουλές στους ταξιδιώτες που σκοπεύουν να τις επισκεφθούν.

Όπως φαίνεται, η πολιτική αβεβαιότητα και η οικονομική αστάθεια της Ελλάδας δημιουργούν ανησυχία στους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στη μεσογειακή χώρα, με τον ίδιο τρόπο που τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τυνησία και τη Γαλλία έχουν κάνει πολλούς να προβούν σε ακυρώσεις των κρατήσεων τους.

Για την Ελλάδα, συγκεκριμένα, οι tour operators δεν δίνουν το δικαίωμα αποζημίωσης ή αναβολής των προπληρωμένων διακοπών καθώς η υπηρεσία του βρετανικού ΥΠΕΞ δεν έχει αλλάξει την ταξιδιωτική οδηγία της.

Κλείσιμο
Μάλιστα, οι εταιρείες ενθαρρύνουν τους τουρίστες να συνεχίσουν κανονικά με τα ταξίδια τους, όπως έχουν σχεδιάσει, λέγοντας ότι η τωρινή κατάσταση της Ελλάδας θα έχει μικρή επίδραση πάνω τους κι ότι οι επιχειρήσεις στα τουριστικά θέρετρα δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι οι τουρίστες θα πρέπει να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά για να καλύψουν τις ανάγκες και τα έξοδά τους και να μην βασίζονται στα ΑΤΜ. «Μπορεί το όριο των 60 ευρώ να περιορίζεται στους Έλληνες και τα ΑΤΜ να λειτουργούν, ωστόσο, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για την διαθεσιμότητα του ρευστού», αναφέρει.

Κάποιοι tour operators συμβουλεύουν τους πελάτες τους να έχουν μαζί τους τουλάχιστον δύο τρόπους πληρωμών, όπως επιταγές αλλά και χρεωστικές κάρτες, καθώς και πιστωτικές (οι οποίες ακόμη γίνονται δεκτές).

Μερικοί μάλιστα παρέχουν έξτρα παροχές, όπως τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων από τις κάρτες της επιχείρησης αλλά και εκπτώσεις για διάφορους προορισμούς.

Πηγή: newmoney.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης