Ελ. Βενιζέλος: Εκρηκτική αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου το Μάιο

Ελ. Βενιζέλος: Εκρηκτική αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου το Μάιο

Κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια επιβάτες - Αύξηση κατά 16,8% παρουσίασαν και οι πτήσεις, σε σύγκριση με πέρυσι 

Ελ. Βενιζέλος: Εκρηκτική αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου το Μάιο
Αυξημένη κατά 22,3% σε σχέση με πέρυσι ήταν η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Μάιο, καθώς υποδέχθηκε 1,65 εκατ. επιβάτες.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες, αυξήθηκαν σημαντικά σε παρόμοια επίπεδα (κατά 22,1% και 22,4% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 15% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν επίσης άνοδο κατά 28%.

Συνολικά, κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά περισσότερο από 1 εκατ. επιβάτες (+23,7%).

Κλείσιμο
Η κίνηση του εσωτερικού, αλλά και η διεθνής κίνηση παρουσίασαν υψηλά ποσοστά αύξησης (+28,2% και +22,4% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 20%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 28%.

Πτήσεις
Κατά τη διάρκεια του Μαΐου οι πτήσεις παρουσίασαν αύξηση 16,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 9,4% και  22,8% αντίστοιχα. Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 61.950 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Οι πτήσεις εσωτερικού και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά +12,6% και +20,7% αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης