Με... συρτάκι υποδέχτηκαν τους πρώτους Σουηδούς στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Με... συρτάκι υποδέχτηκαν τους πρώτους Σουηδούς στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Η περιφέρεια ΑΜΘ διοργάνωσε εκδήλωση για να τους καλωσορίσει στην Ελλάδα 

Με... συρτάκι υποδέχτηκαν τους πρώτους Σουηδούς στο αεροδρόμιο της Καβάλας
Με ένα μεγάλο πάρτι υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Καβάλα τους πρώτους τουρίστες που έφτασαν από τη Σουηδία. 

Εκεί βρέθηκαν για να τους υποδεχθούν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Μιχάλης Αμοιρίδης μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Η πτήση τσάρτερ έφτασε στον κρατικό αερολιμένα της Καβάλας στις 10:45 το πρωί του Σαββάτου και οι ιθύνοντες τους τουρισμού είχαν ετοιμάσει ένα μεγάλο πάρτι για να τους καλωσορίσουν στην χώρα. 

Κλείσιμο
Στον χώρο αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών είχε στηθεί μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα από την περιοχή ενώ τοπικοί χορευτικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στους οποίους συμμετείχαν με χαρά και οι Σουηδοί τουρίστες. 

Ο κ. Αμοιρίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως σκοπός της εκδήλωσης που διοργάνωσαν ήταν η δημιουργία θετικού κλίματος στους τουρίστες, ώστε να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή που επισκέφθηκαν και να νιώσουν καλοδεχούμενοι. 

Ακόμη τόνισε πως στόχος της περιφέρειας είναι η προσέλκυση τουριστών από τις τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και είπε: «Φέτος το καλοκαίρι περιμένουμε 14 αεροπορικές εταιρίες που εκτελούν πτήσεις από 24 Ευρωπαϊκές πόλεις στο Αεροδρόμιο της Καβάλας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε μια ποικιλία στον Τουρισμό και έτσι πέραν από την κύρια στόχευση μας, που είναι οι Βαλκανικές χώρες, θέλουμε να μπούμε δυναμικά και στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σουηδία και η Γερμανία, από τις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών που έρχεται στην Ελλάδα αλλά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών επιλέγει την περιοχή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προσθέσει πως «θέλουμε ποικιλία στον Τουρισμό». Με αυτή την γιορτή σήμερα προσπαθούμε να αναδείξουμε την περιοχή ώστε να έχουμε και περισσότερους επισκέπτες τόσο φέτος όσο και του χρόνου. Αυτές οι μικρές τελετές υποδοχής έχουν μεγάλο νόημα και ουσία για τους επισκέπτες, αισθάνονται ότι είναι καλοδεχούμενοι και αυτό το εκτιμούν. Δημιουργείται ένα θετικό κλίμα και αυτό σίγουρα είναι ωφέλιμο». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης