«Η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά είναι συγκλονιστική», λέει ο καναδικός Τύπος

«Η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά είναι συγκλονιστική», λέει ο καναδικός Τύπος

«Οι άνθρωποι που συνάντησα ήταν πολύ φιλικοί και έτοιμοι να εισέλθουν σε ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική τους ζωή. To όλο μέρος σφύζει και δονείται από ζωή», παρατηρεί ο δημοσιογράφος που πλέκει το εγκώμιο της ελληνικής πρωτεύουσας

«Η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά είναι συγκλονιστική», λέει ο καναδικός Τύπος
Με τίτλο «Η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά είναι συγκλονιστική: ανακαλύψτε την πολιτιστική αναγέννηση της» ο δημοσιογράφος Robert Everett-Green, σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο τουριστικό ένθετο της εφημερίδας «Globe and Mail», αναφέρεται στην πόλη της Αθήνας, όπως επαναπροσδιορίζεται στα χρόνια της κρίσης.

Στις δύο σελίδες του πλούσιου ρεπορτάζ, που διανθίζονται με πολλές και ιδιαίτερες φωτογραφίες καίριων σημείων της Αθήνας, ο Καναδός δημοσιογράφος κάνει λόγο για πολιτιστική αναγέννηση που γνωρίζει η ελληνική πρωτεύουσα με εκτενείς αναφορές για προτεινόμενες δραστηριότητες σε γειτονιές όπως το Γκάζι ή σε μέρη όπως η Τεχνόπολη, σε σημείο που να συντελείται, όπως επισημαίνει «επαναπροσδιορισμός της ελληνικής ταυτότητας».

Κάνοντας αναδρομή στην αστικοποίηση της Αθήνας τη δεκαετία του ΄60 με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις, ο δημοσιογράφος τονίζει την προσπάθεια επαναπροδιορισμού της πολιτιστικής της ταυτότητας με νέα σχέδια πάνω στο σκεπτικό του Rethink Athens. Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πολυτελές μετρό της πόλης με τα εκθέματα των ανασκαφών στους σταθμούς του, τη νέα όπερα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα και τις πρόσφατες δραστηριότητες της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης.

Κλείσιμο
«Ακόμα και με την ανεργία να φτάνει το 25%, δεν είδα πολλούς άστεγους, ίσως λόγω των ισχυρών δεσμών των ελληνικών οικογενειών. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η Αθήνα αποπνέει αίσθηση ασφάλειας. Οι άνθρωποι που συνάντησα ήταν πολύ φιλικοί και έτοιμοι να εισέλθουν σε ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική τους ζωή. To όλο μέρος σφύζει και δονείται από ζωή και όταν το καταλαβαίνεις αυτό, η Αθήνα φαίνεται ένα πολύ πιο συναρπαστικό μέρος από ό,τι οι πιο οργανωμένες πρωτεύουσες- σαν να είναι βγαλμένες από βιβλίο με εικόνες- του βορρά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης