Με καθυστέρηση φέτος το μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων

Με καθυστέρηση φέτος το μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων

Τέλος Απρίλη με αρχές Μαΐου θα ανοίξουν οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας 

Με καθυστέρηση φέτος το μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων
Παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι στις αρχές του Απρίλη τα περισσότερα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο θα ανοίξουν στο τέλος του ίδιου μήνα. 

Μπορεί φέτος το Πάσχα να πέφτει νωρίς το μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων όμως υπολογίζεται για το τέλος του ίδιου μήνα και σε κάποιες περιπτώσεις στις αρχές Μαΐου. 

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας ξεκινούν την λειτουργία τους στις αρχές του Απρίλη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τους επισκέπτες του Πάσχα.  

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι η περυσινή δυναμική συνεχίζεται και φέτος, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για τα περιστατικά των επεισοδίων, που είχαν 2 και πλέον χρόνια να εμφανιστούν στην Αθήνα. Η μετάδοση νέων αρνητικών μηνυμάτων στο εξωτερικό μπορεί άμεσα να προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό της Αθήνας για ακόμη μια φορά, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, ο κ. Ρέτσος επανέλαβε τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για μεγαλύτερη άνοδο των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο ενθουσιασμός που υπήρχε την ίδια περίοδο με πέρυσι δεν υπάρχει φέτος. 
Κλείσιμο
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος , ξενοδόχος και ο ίδιος, ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πράγματι και οι ξενοδοχειακές μονάδες των Ιονίων Νήσων ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμες, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που εμπόδισαν τις εργασίες στις υποδομές. Ωστόσο εκτιμά ότι η περίοδος του Πάσχα θα είναι πολύ καλή για τα νησιά του Ιονίου. Μάλιστα σήμερα στην Κεφαλονιά αναμένεται και η πρώτη προσγείωση για φέτος της Easy Jet και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί ειδικές εκδηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης