«Περήφανοι που έχουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη», λένε Γερμανοί τουρίστες

«Περήφανοι που έχουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη», λένε Γερμανοί τουρίστες

Το κρουαζιερόπλοιου «MS Hamburg» έδεσε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη και οι επιβάτες μίλησαν για την Ελλάδα





«Περήφανοι που έχουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη», λένε Γερμανοί τουρίστες
Το κρουαζιερόπλοιο «ΜS Hamburg» έδεσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 375 τουρίστες, κυρίως Γερμανούς.

«Ως Ευρωπαίοι είμαστε περήφανοι που έχουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Έχουμε καλά συναισθήματα για την Ελλάδα, μας αρέσει η φύση, ο πολιτισμός της» λέει ο κύριος Κλάουζεν, ένας από τους επιβάτες της κρουαζιέρας ο οποίος τόνισε πως επέλεξε τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ακριβώς επειδή επρόκειτο να σταθμεύσει στη Θεσσαλονίκη. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη που επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη. Διαλέξαμε αυτή την κρουαζιέρα ακριβώς επειδή θα περνούσε από τη Θεσσαλονίκη, θέλαμε να γνωρίσουμε αυτή την ιστορική πόλη», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κλείσιμο
Θετική απέναντι στους Έλληνες εμφανίστηκε ακόμη μία επιβάτης του πλοίου, επίσης από την Γερμανία, που επισήμανε πως πιστεύει πως οι Έλληνες που πρόκειται να συναντήσει στη Θεσσαλονίκη αναμένει να είναι ιδιαιτέρα φιλόξενοι και φιλικοί.

«Είμαστε όλοι το ίδιο» σημειώνει και προσθέτει ότι, παρότι δεν διάλεξε τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικότερα για τη διαδρομή της στη Μεσόγειο, αυτό που ανυπομονεί να δει στην πόλη είναι τα μνημεία και τα μουσεία της. 

Γι' αυτό άλλωστε θα συμμετάσχει στην ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί από το λιμάνι με πέντε λεωφορεία (συν ένα που θα πάει στη Βεργίνα).

Κάποιος άλλος επιβάτης, επίσης Γερμανός, δεν έκρυψε τον ενδιαφέρον του για τους Έλληνες ρωτώντας: «Πώς είναι τα πράγματα εδώ (με την κρίση); Πώς περνάτε εδώ;».

Το «MS Hamburg» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για οκτώ ώρες και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 4.30 μετά το μεσημέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης