Μπαλί: «Το νησί των Θεών»

Μπαλί: «Το νησί των Θεών»

Απολαύστε ένα εξωτικό σκηνικό γεμάτο αντιθέσεις, όπου παρά την τουριστική δραστηριότητα διατηρεί ακόμη έντονα τις παραδόσεις και την πολιτιστική κουλτούρα. 

Μπαλί: «Το νησί των Θεών»
Γνωστό και ως «νησί των Θεών», το Μπαλί, διαθέτει  ένα ποικιλόμορφο τοπίο, με λόφους, ηφαιστειογενή βουνά απόκρημνες πλαγιές και αμμώδεις παραλίες, 

Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί και απολαύστε ένα εξωτικό σκηνικό γεμάτο αντιθέσεις, όπου παρά την τουριστική δραστηριότητα διατηρεί ακόμη έντονα τις παραδόσεις και την πολιτιστική κουλτούρα. 

Οι θαλάσσιες δραστηριότητες, τα  πολυάριθμα πολιτιστικά, ιστορικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα και η τεράστια ποικιλία καταλυμάτων, έχουν καθιερώσει το Μπαλί ως έναν από τους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Κλείστε φθηνό ξενοδοχείο στο Μπαλί και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Κλείσιμο
Πληροφορίες για Μπαλί

Η λέξη «παράδεισος» χρησιμοποιείται πολύ στο Μπαλί και όχι χωρίς λόγο. Ο συνδυασμός των φιλικών, φιλόξενων ανθρώπων, η κουλτούρα εμποτισμένη με πνευματικότητα, οι θεαματικές παραλίες κατάλληλες για surfing και καταδύσεις καθιστούν το νησί νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Ινδονησίας. Ογδόντα τοις εκατό των ξένων επισκεπτών στην Ινδονησία επισκέπτονται το Μπαλί και μόνο.



Το Μπαλί είναι ένα από τα 17.000 νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, έχει 4 εκατομμύρια κατοίκους και βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το ανατολικό άκρο του νησιού της Ιάβας και δυτικά του νησιού της Lombok. 

Οι πρώτοι Ινδουιστές έφτασαν στο Μπαλί το 100 π.Χ., και η θρησκεία που είναι πολύ εμφανής καθημερινά στον  επισκέπτη στο Μπαλί έρχεται από τη γειτονική Ιάβα, με κάποιες επιρροές από το μακρινό παρελθόν του Μπαλί. 



Ο κανόνας της Αυτοκρατορίας Majapahit είχε σαν αποτέλεσμα την αρχική εισροή του πολιτισμού των Ιάβα, πάνω απ' όλα στην αρχιτεκτονική, το χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το κουκλοθέατρο. Όλα αυτά εξακολουθούν να είναι πολύ εμφανή σήμερα. Οι πολύ λίγοι Μπαλινέζοι που δεν έχουν ασπαστεί αυτόν τον πολιτισμό της Ιάβας είναι γνωστοί σήμερα ως Bali Aga («αυθεντικοί μπαλινέζοι») και εξακολουθούν να ζουν σε απομονωμένα χωριά.



Η θερμοκρασία την ημέρα είναι ευχάριστη, μεταξύ 20-33⁰ C όλο το χρόνο. Από το Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, η εποχή των μουσώνων φέρνει υψηλή υγρασία και οι μέρες είναι συχνά συννεφιασμένες με δυνατές βροχές που αρχίζουν αργά το απόγευμα ή το βράδυ και σταματούν γρήγορα. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, η υγρασία είναι χαμηλή και μπορεί να είναι αρκετά δροσερό το βράδυ. Σε αυτή την εποχή του έτους δεν υπάρχει σχεδόν καμία βροχή στις πεδινές παράκτιες περιοχές. 


Διαβάστε περισσότερα στο aboutickets.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης