«Φλέβα χρυσού» για την Ήπειρο, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

«Φλέβα χρυσού» για την Ήπειρο, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Γερμανοί εμπειρογνώμονες μετέφεραν τεχνογνωσία για την ανάπτυξη πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα πλεονεκτήματα της Ηπειρωτικής φύσης σε ειδική συνάντηση εργασίας

«Φλέβα χρυσού» για την Ήπειρο, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού
«Φλέβα χρυσού» μπορεί να αποδειχτεί για την Ήπειρο ο εναλλακτικός τουρισμός. Τη διαπίστωση αυτή είχαν τη δυνατότητα να κάνουν για μια ακόμη φορά, όσοι συμμετείχαν σε ειδική συνάντηση εργασίας που έγινε σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων και η οποία είχε γενικό θέμα: «Τουριστικός Προορισμός Ήπειρος». 

Η συνάντηση έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμων, φορέων τουρισμού και της Ελληνογερμανικής συνέλευσης.  Γερμανοί εμπειρογνώμονες μετέφεραν τεχνογνωσία για την ανάπτυξη πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα πλεονεκτήματα της Ηπειρωτικής φύσης. 

Μετά την εισαγωγική ενημέρωση, συγκροτήθηκαν γκρουπ ανά Περιφερειακή Ενότητα, στα οποία έγινε διερεύνηση και συγκρότηση των άμεσων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων. Θεμελιώδης αρχή για την επίτευξη του συνδυαστικού τουριστικού σχεδίου, είναι η δικτύωση των φορέων, ενώ κρίνεται απαραίτητη και η σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων για την Ήπειρο. 

Το μέλος της Ελληνογερμανικής συνέλευσης κ. Γκαμπριέλα Σάινερ, σε δηλώσεις της εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου και για την αναγκαιότητα ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 

Διαβάστε περισσότερα από το 
Κλείσιμο
proinoslogos.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης